Novi roman Laure Barnett, Tri priče o nama

0

Laura Barnett

TRI PRIČE O NAMA

Romantična drama o izborima koje donosimo i o različitim putovima na koje nas život može odvesti…

 

  • Laura Barnett je spisateljica, novinarka i kazališna kritičarka koja je nekoć radila za Guardian i Daily Telegraph, a sada uživa u statusu slobodne umjetnice.
  • Tri priče o nama je njezin prvi roman koji je kratko nakon objavljivanja postao BESTSELER Sunday Timesa i preveden na tridesetak drugih jezika diljem svijeta.
  • Roman je nominiran za nagradu „British Book Industry Awards“ u kategoriji za „Najbolji debitantski roman u 2016. godini“.
  • TRI PRIČE O NAMA tematizira izbore koje donosimo i različite putove na koje nas život može odvesti.

 

Ovaj roman o sasvim običnom romantičnom paru pisan je neobičnom pripovjedačkom tehnikom, a započinje poput romantičnog filma: Eva i Jim su devetnaestogodišnjaci te studiraju u Cambridgeu kad im se 1958. godine putevi prvi put sastanu. Jim hoda stazom kad žena, koja mu je prilazila na biciklu, naglo skrene kako bi izbjegla psa. Ono što uslijedi odredit će ostatak njihova života.

Slijedimo tri različite inačice njihove budućnosti – zajedničke i odvojene – a njihova ljubavna priča poprima različite inkarnacije prateći razvoj njihova života od 1958. pa sve do današnjeg doba.

Laura Barnett daje nam nešto mnogo više od ljubavne priče. Kvantitativno – tri priče, kvalitativno – nezaboravan roman koji će vas navesti da se osvrnete oko sebe i shvatite da ne postoji samo jedan životni put. Čitatelj postaje pratiteljem i promatračem priče o paru, konstantno se zapitujući koja verzija je ona „prava“.

Postoji li u životu jedan jedini ispravni put i hoće li naša budućnost, ako propustimo priliku, biti samo bijeda kopija one vesele, prave verzije života? Ili su život i ljudi ipak mnogo kompleksniji od te ideje?

Roman Tri priče o nama otvara temu o životnom putu koji je određen kombinacijom sreće, slučajnosti i izborima.

„Izvrstan i zapanjujuće dobar roman!“ – Elizabeth Buchan

Potražite u svim boljim knjižarama ili na web shopu www.mozaik-knjiga.hr

Share.

Comments are closed.