Novi roman Clare Mackintosh, Vidim te

0

CLARE MACKINTOSH:

VIDIM TE

PAMETAN TRILER ČIJA ĆE VAS RADNJA DOVESTI DO ŠOKANTNE DESTINACIJE

  • U pitanju je novi psihološki triler proslavljene autorice knjige Pustila sam te, Clare Mackintosh.
  • Njezin prvi roman Pustila sam te postao je bestseler Sunday Timesa i najbrže prodavan naslov novog autora krimića u 2015. godini. Izabran je i za knjižni klub Richard and Judy, gdje je osvojio najviše glasova čitatelja u ljeto 2015., kao i za knjižni klub ITV-jeve emisije Loose Women.
  • Mackintosh je bivša policajka koja je godine 2011. napustila policiju i otada radila kao slobodna novinarka i konzultantica za društvene medije.
  • U novom je romanu stvorila vrhunsku i kompleksnu emocionalnu pozadinu dviju žena koje se upuštaju u opasnu igru otkrivanja identiteta osobe bolesnog uma.

 

Nakon što je Paula Hawkins u romanu Djevojka u vlaku uspjela iskonstruirati vrhunsku kriminalističku priču koja je započela putovanjem u vlaku i pogledom kroz prozor, čini se kako se najbolji trileri rađaju upravo – u našoj svakodnevnici.

Novi psihološki triler kojem mnogi obećavaju svijetlu budućnost, kao što je bilo i s prethodnim romanom iste autorice, svoju napetost gradi na činjenici da smo u današnjem svijetu izloženi javnosti više no ikada. Tako je moguće da vaše svakodnevno putovanje na posao pomno prati više očiju, da se vrijedno bilježi svaki vaš korak, te da potom sve informacije osvanu na stranicama novina u rubrici Oglasi.

Zastrašujuću ideju autorica je razvila do detalja u svom novom romanu koji se, zanimljivo, kao i prošli, jezivo obraća i samom čitatelju u 2. licu jednine: Vidim te.

Kad Zoe Walker vidi svoju fotografiju na stranici s oglasima jednih londonskih novina, odluči saznati zašto se ona tamo našla. Nema pojašnjenja: samo zrnata slika, internetska adresa Findtheone.com i telefonski broj. Pokazuje ju članovima svoje obitelji, koji su uvjereni da je to tek netko tko nalikuje na Zoe. Ali sutradan se u oglasu pojavljuje fotografija druge žene, a dan poslije opet neke druge.

Zoe će, nakon smrti jedne žene, čija je fotografija na isti način završila u novinama, svoju istragu nastaviti s Kelly Swift, detektivkom suspendiranom zbog javnog fizičkog napada na zlostavljača djece. Pokazuje se da je web stranica findtheone.com ažurirana svakog tjedna s novim podacima o novoj ženi i  detaljima o odjeći koju nosi, točnom vremenu njezinog kretanja, mjestu gdje sjedi u javnom prijevozu i slično. Je li riječ o web stranici koja pomaže da se ljudi bolje upoznaju, ljubavolovcu ili igri bolesnog uma?

“SENZACIONALNO”
Daily Mail

“ZAPANJUJUĆI PREOKRET”
Daily Express

“APSOLUTNO BRILJANTNO”
Jenny Colgan

“ZASTRAŠUJUĆE DOBRO”
Lee Child

“SAVRŠENO UVJERLJIVO”
Sunday Mirror

 

Share.

Comments are closed.