Ne, nije šala – doselili smo u Hrvatsku i pokrenuli vlastiti biznis

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nemojte misliti da ćete promijeniti Hrvatsku, već budite spremni i da Hrvatska promijeni Vas.

 

U ovoj eri iseljavanja postoje i ljudi koji se useljavaju u Hrvatsku i pokreću ovdje vlastite biznise.

U devetoj godini postojanja, Business Cafe koji okuplja male poduzetnike u sedam zemalja, pokrenuo je i Business Cafe International u Zagrebu. Riječ je o susretima lokalnih i inozemnih poduzetnika na engleskom jeziku s ciljem umrežavanja, razmjene iskustava i zajedničke izgradnje bolje lokalne poduzetničke klime, promjene mentalnog sklopa pokazivanjem ovakvih poduzetničkih priča te gradnji Hrvatske kao zemlje u kojoj je dobro poslovati, a ne samo kvalitetno živjeti.

Vizija vlasnice i osnivačice ovog projekta Kristine Ercegović da Hrvatska postane jedno od najkvalitetnijih mjesta i za život i za rad.

Prvi susret održan je 1. travnja u Zagrebačkom Roof Top Lateralu i okupio je 50-tak lokalnih i inozemnih poduzetnika. Gosti su bili Paul Bradbury, Englez koji je prethodno živio u Hvaru, a sada u Varaždinu, vlasnik Total Croatia News i dr. portala i Natalia Zielinska, poljska poduzetnica s adresom u Ogulinu, konzultantica za EU fondove, osnivačica Akademije u Poduzetništvu u Ogulinu te autorica bloga Natalia u zemlji čudesa.

kristina_paul_natalia

Natalia Zielinska, Paul Bradbury i Kristina Ercegović

Zaključci diskusije sveli su se na nepotizam i nepravdu kao razlozima odlaska iz Hrvatske, a svi su istaknuli potrebu da se prestane kukati. Paul je rekao da dolazak stranaca vidi u tri faze, na početku je radost i oduševljenje ljepotama zemlje, onda slijedi šok i nevjerica kako ovdje stvari zaista funkcioniraju, problemi s uhljebima do najnižih razina, a na kraju dolazi faza prihvaćanja i proaktivnosti – poduzimanja pozitivnih promjena u okviru vlastite domene djelovanja.

Paul se našalio dajući savjet svim strancima u Hrvatskoj – ne očekujte (samo) da promijenite Hrvatsku, konkretno je spomenuo Dalmaciju, nego budite spremni i da Dalmacija promijeni Vas.

I ovaj je Business Cafe ponovo pokazao da postoji jedna paralelna i bolja, pozitivna Hrvatska, koju možemo pokazivati svojoj djeci, no postoji i potreba za ujedinjavanjem napora svih tih raznih malih incijativa čiji je primjer i sam Business cafe s nizom drugih.

Nakon razgovora s gostima, publika je imala prilike predstaviti se i upoznati međusobno te se nastaviti družiti u ugodnom ambijentu s pogledom na cijeli grad.

Nadolezeći eventi otvoreni za domaće i strane poduzetnike planirani su za
3. lipnja; 26. kolovoza i 14. listopada 2019.

www.businesscafe.info

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.