Najemotivniji puni Mjesec u godini – iscjeljivanje emocionalnih rana

0

14.9. u 6 sati i 35 minuta odvija se najemotivniji puni Mjesec u godini. I tu priča ne staje, izuzetan je i po tome što se ‘uglavio’ u T kvadrat, jedan od najizazovnijih astroloških konfiguracija.

 

Idemo redom.

Pun Mjesec u Ribama vraća nas u prošlost. Budi sjećanja, nostalgiju, čežnju, emocionalnu glad.

Što živi u danima, mjesecima, nekad i godinama iza nas, a s čim se nismo u potpunosti suočili, prihvatili, pomirili se s tim?

On nas vodi prema suočavanju s osjećajima, osobama, situacijama od kojih okrećemo glavu. I možemo mi bježati, gurati pod tepih, prekomjerno spavati, konzumirati alkohol, sedative, ali ne možemo pobjeći. Uzalud nam sav taj ‘trud’. Kuda god krenuli i što god činili, nosimo sebe sa sobom. I to nešto neće nestati dok ne zasučemo rukave i prihvatimo se posla.

Zastanite malo, usporite, povucite se u osamu, utišajte um, osjetite svoje tijelo, srce, osjetite sebe.

 

Nađete li se u dilemi – da ili ne; ostati ili otići; reći ili prešutjeti – o čemu god da je riječ, zapitajte sami sebe (ne druge) i osjećajte reakcije u tijelu, zapamtite onaj prvi odgovor koji vam dođe.

Ovo je vrijeme kada je dobro oprostiti i pronaći mir s prošlosti. Meditacija također može biti od pomoći, kao i sve tehnike koje pomažu da potisnuti i neizraženi osjećaji izađu na površinu.

Budući da se ovom nježnom, duboko osjetljivom Mjesecu suprotstavlja racionalno Sunce u Djevici postavlja se pitanje uravnoteženosti između rada i odmora, između materijalnog i duhovnog, između realnosti i snova, razuma i osjećaja.

I već spomenuti T kvadrat u kojem se našao ovaj pun Mjesec silno je intenzivan jer u njemu sudjeluje mnogo planeta – Neptun, Jupiter, Mars, a tu su i Merkur i Venera.

  • Gubim li kontrolu?
  • Želim li ja to ili ne? Ostati ili odustati?
  • Zbog čega sam tužan/tužna?
  • O čemu ili kome sanjarim?
  • Koga bih htio/htjela uistinu pored sebe?
  • Od čega ili koga se to skrivam?
  • Jesam li iskren/iskrena prema sebi i drugima ili igram igru da bi osvojila, dobila?
  • Mogu li učiniti nešto dobro za sebe i druge, nešto što će me oplemeniti?
  • Koja me vizija budućnosti nadahnjuje? Gdje se vidim za godinu dana?

I ne, ne možemo sve znati unaprijed. Ne možemo znati kako će se odigrati priča u kojoj jesmo. Možemo joj okrenuti leđa ili ući u nju, biti u njoj i osluškivati kuda nas vodi i što nam pokazuje. Važno je biti realan, biti s obje noge čvrsto na zemlji.

Laži, neiskrenost, stvaranje iluzije, prijetvornost imaju svoju cijenu i kratkog su daha. Istina prije ili kasnije nađe svoj put, pitanje je samo, želimo li je vidjeti.

 

Postoji još jedna specifičnost ovog Uštapa. Merkur i Venera nalaze se na vrlo osjetljivim pozicijama. Merkur na početnom stupnju Vage, Venera na posljednjem stupnju Djevice. Ovo je priča o kraju i novom početku. Priča o nekim sudbinskim spoznajama i lekcijama koje gotovo da ne možemo izbjeći.

S čim ili kim okončavamo na polju ljubavi, osobne vrijednosti, novca?

Što smo naučili iz nedavnih iskustava? Imamo li sada znanje koje nam je potrebno da napravimo i stvorimo nešto bolje?

Možemo li zatvoriti stara poglavlja i krenuti prema naprijed?

Početni stupanj Merkura je obećanje nečeg novog na polju odnosa, no i nevješto snalaženje u tome. Bit će dosta dilema i neodlučnosti. Možda i ustupaka i postupaka da bi dobili, no zapitajte se gubite li pritom sebe?

Pazite na svoje riječi, na obećanja. Imaju težinu.
I na kraju, vjerujte sebi.
Vjerujte Svemiru.
Imajte povjerenja u život.
Činite najbolje što sada znate i možete i nadajte se najboljem.
Pronađite ravnotežu između potrebe da imate mir i udovoljite drugima.
Budite iskreni prema sebi. Tek tada ćete prepoznati iskrenost u drugima.
Odbacite nepotrebne žrtve, napuhane priče koje su poput balona od sapunice, i shvatite da niste krivi za ono što u tom trenutku niste znali.

Osobe rođene u znaku Djevice, Riba, Strijelca, Blizanca, kao i one koje imaju Podznak u tim znakovima, bit će posebno izložene utjecaju i energiji ovog Uštapa koji će biti aktualan do idućeg punog Mjeseca.

Sretno!

 

Autorica: Julijana Oremović
Astrologinja i životna savjetnica

www.julijanaoremovic.com

 

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.