Nađite vremena za sve što želite!

0

Ulazak u poduzetništvo, koliko god da je težak, toliko je i zanimljiv. Otvaraju se novi vidici, pred nama su mnogobrojne prilike, mogućnosti, izazovi…

 

Raditi u sustavu zna biti vrlo dosadno za ljude poduzetničkog duha, osobito ako tvrtka u kojoj radite u vas ne ulaže. Tako je jedna od mojih odluka nakon ulaska u poduzetničke vode bila i odluka o dodatnoj edukaciji i usavršavanju znanja i vještina u Poslovnom učilištu Filaks.

Posao, dva osnovnoškolca, slobodnog vremena vrlo malo. Razmišljala sam, imam dosta obveza, možda nije pravo vrijeme da si natovarim još i edukaciju.  Da sačekam pravo vrijeme? Ali sam se zapitala, a kada je pravi trenutak,  kada je pravo vrijeme? Hoće li ono uopće doći?

Kad bolje razmislimo, vremena nemamo, nikad ga nećemo niti imati, ako nešto želimo, trebamo krenuti u to, bez uzmicanja, bez odgađanja.  Skoro nikad nije pravo vrijeme – zimi ćemo reći da je hladno, ljeti je prevruće, u jesen možda previše kišno, a i u proljeće ćemo već nešto smisliti…

Mogla sam stajati u mjestu, ne bih bila niti u poduzetništvu da sam stajala. Ne bih bila tu gdje jesam da nisam prihvatila izazove i da nisam činila stvari za koje sam na tren pomislila da možda nije pravo vrijeme.

A što se tiče odluke o edukaciji – nova znanja, nova iskustva, nova poznanstva, novi ljudi… neprocjenjivo!

Nađite vremena za sve što želite! Kad krenete, onda više ne zastajkujete, jer vas nosi vaša pozitivna energija…

 

Share.

About Author

Marijana Glavaš

Marijana Glavaš je poduzetnica, vlasnica Moje Asistence i portala Suvremena žena. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Na Poslovnom učilištu je završila verificirani program usavršavanja te stekla titulu Menadžera u malom poduzetništvu. Ističe da je za dosadašnji uspjeh u poduzetništvu, osim uloženog rada i truda, zaslužno umrežavanje i razvijanje poslovnih odnosa. U poduzetničku avanturu se upustila nakon višegodišnjeg rada za korporaciju. Oduvijek je sanjala o vlastitom biznisu, što je na kraju i ostvarila. Uvijek je prihvaćala nove izazove na svom životnom putu, tako da je i pisanje kolumne nešto što radi sa zadovoljstvom.

Comments are closed.