Na Ambienti potražite unikatne proizvode osoba s intelektualnim poteškoćama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U tijeku je AMBIENTA, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, a traje do 14. listopada 2018. na Zagrebačkom velesajmu. Na ovogodišnjem sajmu svojim se radovima predstavio i Centar za rehabilitaciju Zagreb, sjedište Orlovac.

 

centar za rehabilitacijuCentar za rehabilitaciju Zagreb, sjedište Orlovac po prvi puta se predstavlja na visoko rangiranoj dizajnerskoj manifestaciji radovima korisnika Orlovca. Radi se o promociji dizajna kroz unikatne uporabne predmete koji su izloženi u prostorima Zagrebačkog Velesajma, u paviljonu 8.

Osobe s intelektualnim poteškoćama se po prvi put predstavljaju u poslovnom smislu kroz radove dizajna tekstila, keramike, rasvjetnih tijela i namještaj od drva zagovarajući ideju socijalnog poduzetništva kroz likovnost i dizajn. Između ostalog, cilj izlaganja na sajmu je promocija umjetničkih talenata kod osoba s intelektualnim teškoćama.

Cijeli proces rada, od samog idejnog začetka (crteža) do finalnog proizvoda, zasigurno će privući pozornost svakog pojedinca koji želi imati unikatno uređen interijer.

Želja nam je pronaći svoje mjesto na tržištu kako bismo unaprijedili samu proizvodnju, stvarajući hrvatski brand. Na taj bi način našim korisnicima osigurali redovan izvor prihoda koji bi im zasigurno poboljšao kvalitetu života. Idejni inicijatori i realizatori ovog koncepta su kolege Blanka Stančić Puhak, mag. umj., likovni terapeut i Hrvoje Pongrac koji već godinama utjelovljuju likovno izražavanje kroz dizajn proizvoda. Unikatni predmeti koji plijene pozornost mogu uistinu od svakog interijera učiniti oazu harmonije protkanu ljubavlju onih koji su ih izradili. Stoga obavezno svratite u paviljon 8 , remek dijela se rijetko viđaju, istaknula je idejna začetnica i realizatorica projekta gospođa Viktorija Kostelac Brletić, dipl. tekst. dizajner.

Autorica: Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović
Profesorica na Zdravstvenom Veleučilištu

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.