Moja majka – moj junak

0

Ovu kolumnu posvećujem prije svega svojoj mami i svim ostalim majkama, a posebno posvećujem jednoj predivnoj osobi koja će uskoro postati najdivnija majka na svijetu, posvećujem je svojoj Margareti Totar. <3

Draga mama, u drugom razredu gimnazije pisali smo zadaćnicu na temu „Junak našeg doba“. Sjećam se te knjige i te teme kao da je bilo jučer. Sjećam se da su kolege pisale o političarima i drugim poznatim osobama, ali ne i ja. Za mene si ti bila junak. Iz moje perspektive bila si jača od svakog političara, glumca ili pjevača. Prije svega bila si majka i već te to učinilo junakom, a nakon toga bila si majka suočena s najgorom bolesti za koju si tada mislila da je neizlječiva, ali si ju prošla s najvećim osmijehom na licu. Nisi pokazivala strah, zabrinutost ili tugu, borila si se sa svakom metastazom, kemoterapijom i zračenjem kao da ideš na izlet u najljepšu prirodu. Bila si i ostala moj junak, bila si i ostala junak mojeg doba. Pokazala si mi da je samo nebo granica i da vjerujem u ono što želim vjerovati, pokazala si mi da je majčina ljubav nešto toliko veliko da može pobijediti i one najgore prognoze, pokazala si mi da je biti majka zapravo čarolija. Nisam vidjela niti jednu suzu, niti jednu sumnju, brigu ili tugu. Nosila si se s najgorim prognozama kao da imaš prehladu koju ćeš izliječiti za tjedan dana. Borila si se i dobivala bitku za bitkom. Svakim danom u mojim očima bila si sve veći junak. Čak i u danima kad sam sumnjala u sve i bojala se onog najgoreg, otjerala si sve crne misli i pokazala mi da ćemo se još dugo voljeti i družiti.

Danas, 18 godina poslije, najduži su mi sati kad čekamo tvoje nalaze, ali znam da ma kakvi oni bili, dobila ti bitku ili na kraju izgubila, bila si i ostala si junak mojeg doba. I zahvalna sam Onom gore što danas govoriš da se u svojim manje dobrim danima sjetiš mene i moje pozitive. 🙂

Nadam se da ću jednog dana biti barem upola dobra majka kao ti i da ću svojem djetetu biti junak. Nadam se da ću uspjeti svaki dan ti reći ili pokazati na bilo koji način da si najbolja mama na svijetu i da si mi pokazala i da u najgorem ima nešto najbolje.

I da se vratim na gimnaziju. Dobila sam pet iz te zadaćnice i trebala sam ju pročitati pred cijelim razredom jer je ta zadaćnica bila najbolja, a bila je inspirirana tobom. Hvala ti!

Sretan ti Majčin dan i nadam se da ću još dugo godina ti ga moći čestitati. <3

A vas druge molim, zahvalite se i iskažite ljubav svima koje volite, nikad ne znate kad tome može doći kraj. <3

Share.

Comments are closed.