Mjesec kreativnih i kulturnih industrija

0

Povodom manifestacije Mjesec kreativnih i kulturnih industrija izlazi magazin pod naslovom Upoznajete Kreativnu Hrvatsku. U njemu će se predstaviti sva kreativna događanja i kreativci koji mijenjaju svijet.

Ulaganje u Kreativne i kulturne industrije u svim zemljama ima povrat od najmanje 1000%. Primjerice Velika Britanija je kroz svoj projekt razvoja sektora kreativnih i kulturnih industrija „GREAT Britain“ uložila 113,5 milijuna funti, a kroz različite oblike povrata ulaganja im se vratilo 1,8 milijardi funti.

Mjesec kreativnih i kulturnih industrija projekt je koji će u razdoblju od 16. svibnja do 21. lipnja 2016.pod jednim identitetom objediniti mnogobrojna kulturna događanja u Zagrebu –izložbe, predstave, koncerte, ples, projekcije. Osnovni cilj ovog projekta je da ono postane višegodišnje tradicionalno događanje koje će pozicionirati Hrvatsku i Grad Zagreb na karti Europe u segmentu kreativnog i kulturnog proizvoda, ali isto tako osigurati veću vidljivost i razumijevanje važnosti sektora kreativnih i kulturnih industrija za razvoj gospodarstva i društva u cjelini.

Više informacija: lucija.cancar@indigo.hr

Share.

Comments are closed.