Minuta do opuštanja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mnogi bezglavo jure svaki dan. Prolazimo pored ljudi, zgrada, cvijeća, ptičica pa skoro i pored sebe…

Šminkamo se i umivamo bez da se pogledamo kako treba. Ne sjećamo se jesmo li prošli kroz crveno svjetlo na semaforu ili jesmo li zastali na pješačkom prijelazu. Jedemo dok radimo, žvačemo hranu bez da je osjetimo u ustima. Izvlačimo se na ritam života. “Danas je sve užurbano”, pokušat ćemo si objasniti situaciju…

Ipak, zastanite na trenutak. Odlučite čuti zvukove oko sebe. Umirite se na minutu. Pogledajte (svjesno) što vas okružuje. Pogledajte 3 predmeta. Obratite pažnju na njih. Poslušajte zvukove. Koliko ih ima? Osvijestite mjesto na kojem sjedite. Osjetite podlogu, osjetite svoju odjeću, osjetite svoje ruke i noge. Tu smo. Prisutni smo. Sve je u redu. Obično nas neki iznenadni trzaj ili nezgoda podsjeti da zapravo trebamo biti svjesni trenutka. Budite svjesni jer ste to poželjeli.

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.