Mars u Vodenjaku – pronađi svoj put!

0

Tranzit Marsa znakom Vodenjaka će se odužiti. Počeo je 16.5. i potrajat će sve do 15.11. ove godine. Tijekom svoje retrogradne faze (26.6.-27.8.), nakratko će se vratiti u znak Jarca (13.8.-11.9.).

 

Ovaj dugotrajni tranzit Marsa najbuntovnijim znakom Zodijaka utjecat će na sve nas i ostaviti traga u određenim područjima našeg života, ovisno o prostoru koji Vodenjak zauzima u našoj natalnoj karti.

Mars je planet djelovanja, borbe, volje, asertivnosti, a dok će ga udomljavati Vodenjak krećemo u ostvarenje planova i ciljeva, tražimo podršku koja će nam to omogućiti. Više pažnje posvećujemo društvu u kojem živimo, grupama, udruženjima kojima pripadamo, prijateljima s kojima se družimo.

Ovaj Mars je idealist, reformator, dijelom i revolucionar. On želi bolje društvo, bolje uvjete života, socijalnu pravdu, ravnopravnost. Udružujemo se i povezujemo s ljudima s kojima dijelimo iste ideale i ciljeve.
Osobna sloboda je silno važna. Pobjeći ćemo od svega što nas stavlja pod pritisak, govori nam kako i što moramo raditi. Pružamo otpor osobama koje nas žele staviti u kalup, ograničiti, onemogućiti nas da činimo ono što želimo i trebamo.

Pobuna nastaje kad se osjećamo podčinjeno.
Revolucija nastaje kad shvatimo da je jedini izlaz iz podčinjenosti rušenje onoga što ugrožava našu slobodu.

Drugi neće moći uvijek pratiti, možda niti razumjeti naša nastojanja. No nemojte da vas to pokoleba. Sada možemo jasnije vidjeti sebe i ono što je nama bitno te krenuti prema tim ciljevima. Kada odustajemo od sebe zbog drugih, odustajemo od svog života i vodimo tuđi.

Ovo je i vrlo inventivan i originalan Mars. Zato je važno djelovati iz sebe, stvarati, vjerovati jer jedino tako možemo biti originalni i posebni. Dok kopiramo i oponašamo druge, ostvarenje je otežano ili neuvjerljivo.
Istražite svoj mikro Svemir, upoznajte svoju jedinstvenost!

Eksperimentirajte, dopustite si biti nekonvencionalni, slobodni od pravila, slobodni od svih uloga koje obnašate u svakodnevnom životu. Dopustite si osjetiti sebe i ono što je vama bitno, ako treba i zaplivati protiv struje.

Možda će nas u idućim mjesecima nešto iznenaditi, šokirati. Možda ćemo shvatiti da je neke okolnosti nemoguće predvidjeti jer evo, upravo pred nama se zbiva nešto što nismo očekivali… To je snaga ovog nepredvidivog Marsa. S njim nikad ne znate. On će naglo uskočiti u jednu priču, no isto tako naglo iskočiti iz nje i ući u nešto sasvim drugo. S njim nema garancija, plana, obećanja.

Ne mogu ti obećati da ću se ponašati prema tvojim očekivanjima.
Možda ću doći, no ne mogu garantirati.
Javim se! (no poziv izostane)
Nemoj to tražiti od mene, guše me tvoji zahtjevi.
Opet ta pravila! Kako ih mogu zaobići?

Neuobičajeni događaji, bizarna iskustva, ljudi otvorenog uma – sve nam to može u idućim mjesecima pokazivati raznolikost života, koji je sve samo nije predvidljiv.

Tijekom njegove retrogradne faze suzdržite se od pokretanja novih projekata. Odmorite se, prikupite energiju, riješite neke zaostatke iz prošlosti, razmislite u kojem biste se smjeru htjeli dalje razvijati, što biste htjeli poduzeti. To je i razdoblje u kojem se češće suočavamo s kvarovima (računalo, mobitel, printer). To je i vrijeme kad odustajemo od nekog plana i odluke.

Što se tiče ljubavnog života, veza i odnosa – postavlja se i pitanje slobode. Kako biti u vezi, a biti slobodan? Nove avanture su na pomolu.

Po pitanju zdravlja potrebno je više pozornosti posvetiti koljenima, gležnjevima, potkoljenici, želucu, hipertenziji, psihi.

 

Na kojim područjima možete očekivati najviše promjena?

Ovan: prijateljstva, primanje podrške, udruživanje, grupe i timski rad, protekcije i veze, ostvarenje planova.
Bik: karijera, odnosi s autoritetima, poslovni status, preuzimanje odgovornosti, kako vas drugi vide, što poduzimate kako biste ostvarili svoje ciljeve.
Blizanci: visoko obrazovanje, sustav uvjerenja, partnerova rodbina, daleka putovanja, povezivanje s inozemstvom.
Rak: seksualnost, tajne veze, novac i imovina drugih ljudi, banke i financijske institucije.
Lav: brak, veze i odnosi s drugima, poslovno partnerstvo, očekivanja drugih, pravni sporovi, izlazak u javnost.
Djevica: odnosi s poslovnim suradnicima, zdravlje, svakodnevica, usluge koje pružate drugima.
Vaga: ljubavne avanture, zaljubljivanje, odnos s djecom, unutarnje dijete, zabava i društveni život.
Škorpion: obitelj, dom, odnos s majkom, stambeno pitanje, osjećaj pripadnosti i sigurnosti.
Strijelac: odnos s bliskim rođacima i susjedima, kraća putovanja, način razmišljanja, komunikacija s drugima, promet, osobno vozilo.
Jarac: financijska pitanja, troškovi, koliko vrednujem sebe, pitanje egzistencije.
Vodenjak: krupne odluke i velike osobne promjene, kraj i novi početak, asertivnost, izlaganje, sukobi.
Ribe: prošlost, strahovi, tajne izlaze na svjetlo dana, potiskujete i nešto skrivate od drugih.

Ovaj će Mars biti najpoticajniji za Vodenjake, Blizance i Vage. Škorpioni, Bikovi, Lavovi, dijelom i Vodenjaci trebali bi opreznije raspolagati sa svojom energijom, čuvati se sukoba, pripaziti na zdravlje.

Foto: Manuel Meurisse, Unsplash

 

Autorica: Julijana Oremović
Astrologinja i životna savjetnica

 

Share.

Comments are closed.