Mars u Biku – imam, čuvam i siguran sam

0

Od 14. veljače do 31. ožujka Mars će se kretati znakom Bika. Mars je planet volje, energije, djelovanja, akcije, a kad se nađe u ovako realnom i praktičnom znaku usmjerit će nas prema stvarima, osobama, okolnostima za koje procijenimo da su vrijedni naše pažnje i truda.

 

Sada možemo prepoznati vrijednost u onome što nas okružuje. Investirati svoje vrijeme i energiju u ostvarenje željenih ciljeva.

No polako. Nema sporijeg, ali i upornijeg Marsa od ovog. Prezire žurbu, nagle promjene, neočekivane situacije. Najviše od svega voli igrati na sigurno. Oni koji su navikli na brzinu, u ovom bi se razdoblju mogli osjećati malo frustrirano jer će imati osjećaj da se sve odvija sporije od očekivanog. Zapamtite – on je spor, ali dostižan!

Čuvamo ono što posjedujemo, nekad i do razine sebičnosti. Ovo je samo moje. Ne diraj to.

Mnogo je tu odlučnosti, tvrdoglavosti, strpljivosti, ustrajnosti, ali i teškoća u prilagođavanju. Nefleksibilnost može otežati suradnju i stvoriti napetiju atmosferu u odnosima.

 

Bit će ovako ili nikako – poručuje ovaj Mars i ne odustaje, pa makar se ta tvrdoglavost okrenula protiv njega.

 

U idućih šest tjedana očekujte značajnije promjene na financijskom planu. Štednja, povećanje zarade, investiranje, kupovina, prodaja – sve je to iznimno naglašeno. Neki bi se mogli susresti i s prolaznim financijskim teškoćama ili osjećati strah od gubitka sigurnosti.
Što više energije, strpljenja i dosljednosti uložite u ostvarenje svojih ambicija, velike su šanse da ćete uspjeti.

Osim toga, u prilici smo osvijestiti osjećaj osobne vrijednosti. Koji su naši talenti, u čemu smo dobri, ako ne i izvrsni, koje vještine znanje, iskustvo posjedujemo? Što više djelujemo iz tog unutarnjeg kapitala, lakše ćemo ostvarivati zamišljeno.

Ovaj Mars može naglasiti libido i senzualnost. Traži dodire, maženje, ‘tjelesan je’. Miris voljene osobe, njezina/njegova koža pod našim prstima, budi jake nagone. U ljubavnim odnosima može biti više posesivnosti i ljubomore. Može doći do svađa oko novca. U pozitivnom smislu pravo je vrijeme da prepoznate vrijednost svog odnosa i jačate taj dobar dio vaše intimne priče. U novim počecima, čuvajte se potrebitosti.

 

Nezrela ljubav kaže volim te jer te trebam. Zrela ljubav kaže trebam te jer te volim.

Erich Fromm

 

Želite li naučiti kuhati, sada je pravi trenutak da upišete tečaj i unaprijedite svoje kulinarske vještine. Tijekom njegovog tranzita znakom Bika, hrana i općenito hedonizam mogu biti naglašeni. Više vremena provodimo u kuhinji, na udobnom trosjedu, želimo komfor i ne dopuštamo da nam to itko oduzme.

Što se ljutnja više suspreže, to ona jača i može eksplodirati poput bombe. Slično je i s nekim drugim osjećajima ili senzacijama.

Možda ćemo imati veću potrebu za unosom proteina i ugljikohidrata. Tijelu treba više energije. No budite oprezni jer je povećana mogućnost debljanja.

Lijenost nekad dobro dođe, ali ako postane dominantna potreba, bit ćete razdražljivi.

Preporučuje se češći boravak u prirodi, kontakt sa zemljom, biljkama, drvećem, šumom.

Vrat i vratni dio kralješnice, grlo, glasnice, štitnjača mogu biti osjetljiviji.

Ovaj Mars može iscrpiti Lavove, Vodenjake, dijelom i Škorpione, a pogodovat će Bikovima (budu li konstruktivno usmjeravali svoju energiju), Djevicama, Jarcima, Rakovima i Ribama.

 

Autorica: Julijana Oremović
Astrologinja i životna savjetnica

www.julijanaoremovic.com

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.