Mame, nije sve tako loše

0

Tijekom dana ste suočeni s brojnim stresnim situacijama koje treba rješavati.  Od jutra, kada otvorite oči, započinju obveze koje traju do kasnih večernjih sati. Djeca, posao, vrtić, škola, doručak, ručak, večera, pospremanje, pranje, stotine svakodnevnih obveza. Mora li sve biti tako stresno?

Puno ovisi o vama i o načinu na koji ćete organizirati svoj dan. Probudite se malo ranije, uzmite bar desetak minuta da razmislite o predstojećem danu. Bez obzira u kakvoj ste situaciji, negativno razmišljanje i nervoza nikako vam neće biti od pomoći. Ujutro prikupite energiju koja će vam pomoći da jednostavnije i bez napora ostvarite svoje ciljeve za taj dan. Nema potrebe da se uzrujavate kad zapnete u prometu, ostanite mirni,  poslušajte dobru pjesmu, opustite se.

Ako u dan krenete s negativnim stavom, kako ćete se osjećati na kraju dana? Iscrpljeno, nervozno, beznadno… A djeca? Djeca će trpjeti posljedice vaših negativnih misli i raspoloženja, jednako kao i vi. Uzmite si svojih 5 minuta kad dođete s posla! Popijte kavu ili čaj, osjećat ćete se opuštenije i bit ćete bolja mama. Vrijeme koje provodite s djecom je previše dragocjeno da biste ga upropaštavali svojim lošim raspoloženjem.

obiljka web

Uz pozitivan stav od samog jutra, dan će biti puno vedriji i bolji. Bit ćete sretne i vi i vaša djeca.

Share.

Comments are closed.