MA JE**** 100+ EURA

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Možda ste vidjeli, možda ne, prije nekog vremena održao sam odličnu radionicu za uspjeh u poslu pod nazivom KAKO SJE**** VLASTITI POSAO U PET KORAKA.

Dao sam vrhunski sadržaj kreiran kroz svoje vlastito iskustvo, znanje te primjenu toga znanja do uspjeha poduzetnicima koji nisu zadovoljni svojim poslom i rezultatima posla.

Javio mi se prijatelj iz „prošlog života“, dok sam ja bio jedan od tih iz naslova radionice i dok sam posvećeno radio na tih pet koraka.

Bilo mi ga je drago čuti, već se dugo ne čujemo redovno. Rekao da ga zanima radionica. Prvo što je rekao bilo je MA JE*** 100+ EURA – tolika je cijena radionice bila.

Poznavajući ga, znao sam da to znači „doći ću na radionicu“.

Bilo mi je drago. Sposoban je, rijetko inteligentan, s njim bi zaista bilo veselje raditi. Ali i izazov, obzirom da je nadprosječno sposoban, pronaći razloge i opravdanja zašto stvari radi baš tako kako radi.

Prošli smo uvodni razgovor da shvatim na čemu želi raditi i što mu je problem zbog kojeg zapravo dolazi na radionicu. Dosta toga sam već znao, nešto mogao pretpostaviti, tako da mi većina nije bila nepoznanica.

Znao sam da mu radionica može izuzetno puno pomoći.

No da skratim priču, javio je da ne može doći.

Uvjerenja, opravdanja i razlozi su i ovaj put pobijedili. A možda i ovo iz naslova nije bilo baš tako kako je rekao…

Sigurno se pitate kako to da nije došao kad zna da mu možeš pomoći u problemu koji ga progoni? I to je pitanje potpuno legitimno. I ja bih se to pitao da ne znam više o ponašanju, uvjerenjima i izborima…

 

Zašto nije došao?

Odgovor zašto nije došao je – zato što ga još uvijek ne boli dovoljno!

To je možda dobra vijest, ne boli ga dovoljno. No s tim izborom je odabrao količinu boli koju može podnijeti u tome da ne bude sa svojom obitelji koliko želi, da nastavi gubiti novce tamo gdje bi trebao zarađivati, da ima vremena raditi stvari koje ga vesele ili jednostavno ne raditi ništa…

To što nas ne boli dovoljno da bismo nešto promijenili ne znači da ne boli uopće. To znači da smo se navikli na određenu količinu boli, da mislimo da to mora ići tako, a zapravo sve što radimo je odustajanje od života, sreće i zadovoljstva koje možemo i trebamo imati, pogotovo ako smo sposobni i inteligentni kao on.

Nažalost, teško je, gotovo nemoguće promijeniti ovu situaciju samostalno, bez pomoći jer ne možemo riješiti problem na nivou na kojem je nastao. I sve naše najbolje ideje s tog nivoa vode nas samo do novog problema kakvih već imamo podosta.

Potreban nam je novi nivo svijesti. S tog nivoa svijesti počinjemo polako kreirati realnost u kojoj je manje problema. Kada to učinimo dovoljno puta, više nema mjesta za probleme i oni nisu sastavni dio naše relanosti.

Ne ide to baš linearno. Bit će podizanja i padova, no imat ćete uz sebe moćnog saveznika, (opravdanu) vjeru u to da znate kako.

Dovoljno, savršeno dovoljno.

Želite li napraviti ovu tranziciju ili niste sigurni da vam je to potrebno li čak da je moguće, javite se da razgovaramo.

Foto: Joseph Pearson, Unsplash

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.