Luksuzni balzam za njegu područja oko očiju

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spravite luksuzni balzam za njegu područja ispod očiju i izgladite sitne bore kombinacijom biljnih i eteričnih ulja! Sastojci su doista božanstveni, jednostavno ih izvažite, otopite i uživajte u rezultatima…

 

Pasji / vučji trn

Više od 2 milijarde godina star Hippophae rhamnoides, PASJI/VUČJI TRN, koji je kao biljno ulje (dobiveno iz pulpe) vjerojatno najbogatije karotenoidima od svih biljnih ulja i macerata.

Iznimno snažne crvene boje, poput krvi, izvor je ove klase spojeva, prekursora vitamina A te se često koristi u njezi zrele kože i kod bora, u pripravcima za sunčanje i uvijek kada je potrebna intenzivna regeneracija kože.

Ovo je ulje u službi ljudi već više od nekoliko tisuća godina, a reference o ljekovitoj i prehrambenoj uporabi pasjeg trna nalazimo u knjigama starih Grka i tibetanskim medicinskim knjigama, a danas je ono uvršteno i u Farmakopeje mnogih zemalja kao hrana i lijek,

 

Kakao maslac

KAKAO MASLAC (theobroma, piće bogova u prijevodu) dobiven prešanjem kakao zrna ima delikatan miris i okus čokolade i topi se na temperaturi ljudskog tijela. Fino njeguje kožu, daje glatkoću i sprječava isušivanje kože.

Kakao maslac štiti kožu od neizbježnih znakova starenja te je odličan izvor antioksidansa koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Koža je nakon nježne masaže pripravka s kakao maslacem vidljivo hidratizirana i zaštićena od negativnih vanjskih utjecaja, a iskustvo je pokazalo kako taj maslac pomaže i kod ekcema te drugih kožnih problema.

 

Pčelinji vosak

Hrvatski eko prirodni PČELINJI VOSAK “Tikveško blago” koji je iz kontroliranog uzgoja – izlučevina je to pčela koje ga koriste za gradnju saća, a budući da nije izbijeljen, idealan je za izradu mnogobrojnih prirodnih kozmetičkih preparata. Pogodan je za izradu krema, balzama za lice, tijelo i pogotovo za usne, kada se miješa s biljnim i eteričim uljima kao bi dodatno zaštitili kožu od isušivanja.

 

Jojoba

Biljno ulje organske JOJOBE izvrstan je ovlaživač svih tipova kože, stabilizira ph kože, regenerira kožu te je nezamjenjiv sastojak za poboljšanje elasticiteta kože.

 

Eterično ulje smilja

Eterično ulje SMILJA sinonim je bezvremenske ljepote, ulje koje regenerira kožu i izglađuje sitne bore. Ovo dragocjeno eterično ulje ima iznimno djelovanje protiv slobodnih radikala i starenja kože te svaki proizvod čini potpunim i savršenim…

 

Luksuzni balzam za njegu područja oko očiju

  • 2 grama pčelinjeg voska
  • 4 grama kakao maslaca
  • 2 grama pasjeg/vučjeg trna
  • 2 grama jojobe
  • 3 kapi eteričnog ulja smilja

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.