Luksuzna vila povezana s prirodom – Villa V

0

Ako ste ljubitelj prirode, ali volite i dozu luksuza, donosimo vam prekrasnu Vilu koja bi zasigurno mogla ispuniti sva vaša očekivanja.

 

Vila je smještena je u parku Brederode u dijelu zaštićenog područja u gradu Bloemendaalu. Arhitekti su napravili energetski neutralnu vilu koja odiše luksuzom i udobnošću.

4.-Villa-V-image

Najvažnija polazna točka dizajna bila je očuvanje okolnog krajolika i korištenje što više prirodnih materijala.

Arhitekti su dizajnirali vilu na način da maksimalno iskoriste položaj na padini. Prvi kat vile nadvisuje prizemlje i valoviti krajolik.

2.-Villa-V-image

Sjeverna i južna fasada vile se sastoje od velikih kliznih staklenih stijena uokvirenih francuskim hrastom. Staklene stijene pružaju prekrasan pogled na zelenilo koje okružuje vilu. Istočna i zapadna fasada vile su uglavnom zatvorene.

2.-Villa-V-image-3_36bcd78ad2f4542a96c450ca230b44b2

Arhitekti su odlučili napraviti i veliki središnji svjetlarnik kako bi omogućili prodiranje prirodne svjetlosti u samo središte kuće.

Za ulaz i garažu koristili su reciklirano drvo iz starog broda. Kako u vanjskom dijelu, tako su i za unutarnje uređenje vile korišteni prirodni, minimalistički materijali.

3.-Villa-V-image

Energetske potrebe vile zadovoljavaju se održivo i učinkovito pomoću kombinacije geotermalne i solarne toplinske tehnologije.

Ono što je posebno kod ove vile svakako su velike prostorije koje nisu odijeljene zidovima već pregradama i staklom pa se stječe dojam prostranosti, ali i njihove međusobne povezanosti. Iz svake prostorije se pruža prekrasan pogled na krajolik što doprinosi ugodnom življenju i povezanosti s prirodom.

2.-Villa-V-image

KLIKNITE NA FOTKE ZA PREGLED.

 

Fotografije: Tim van de Velde i Peter Lipton

Paul de Ruiter Architects

Pripremila: Iva Šurdonja

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.