Ljudi koji su me nadahnuli (i naučili ponešto) u poslu i životu: Priča 2, Liz Scully

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nevjerojatno je koliko jedan poziv može promijeniti nečiji život. Ali upravo je to ono što mi se dogodilo. Trenutak je bio savršen. U gorem stanju nisam mogla biti. Ponor je bio iznad mene, a ja na njegovom dnu. Iako toga, što je najgore, nisam bila svjesna!

Često nismo ni svjesni da ‘padamo’ dok ne dođemo do dna. A ponekad nismo ni svjesni da smo na dnu dok nam to netko ne kaže. No, Netko se uvijek pobrine da to saznamo: na ovaj ili onaj način, ljepši ili ružniji.

Priča 2: Liz Scully

Liz i ja nismo se nikad upoznale. Još uvijek se znamo ‘samo’ online. Naša priča započela je preko obostrane prijateljice koja je na Facebooku podijelila link Lizine stranice. Zapeo mi je pogled na naslovu: “Achive your goals” i krenula sam istraživati.

Koji su moji ciljevi? Što želim postići u životu? I još važnije: zašto to ne postižem? Nakon što sam nekoliko puta odgledala video tečaj, prvi rezultati su se pokazali, ali i dalje nisam znala što s njima. Navečer me u inboxu dočekao email s audio porukom Liz Scully kojom me poziva na 30-minutni razgovor. Kaže da sam ju nečime privukla i da je vidjela da ‘prekopavam’ njezinu stranicu te da mi želi pomoći. Bilo je to kao da mi je netko upalio svjetlo u inače jako mračnoj prostoriji.

Liz Scully je trenerica (Business Coach). Svoju je karijeru preokrenula naglavce kad je iz filmske industrije (niz godina radila je u Hollywoodu na raznim filmovima) prešla u poduzetništvo. Pokrenula je Rethink Retreat i krenula u ostvarivanje svojih snova pomaganjem drugima da učine isto. Danas vodi Mastermind programe za poduzetnike diljem svijeta i pomaže im u postizanju ciljeva i poboljšanju poslovanja.

Trening ‘Achive your goals’ na koji sam naišla kroz nekoliko videa i vježbi govori o postizanju ciljeva. Svi znamo da je (relativno) lako postaviti cilj, no postići ga, ostvariti, ponekad zna biti vrlo teško. Zašto? Često nismo ni svjesni unutarnjih prepreka u nama koje nas na putu ostvarenja ciljeva blokiraju. Otkriti ih ponekad je pravo umijeće. Ali Liz je pronašla način kako ostvariti ciljeve i nadići prepreke i to u samo nekoliko minuta. (Pogledajte video!)

Ipak samostalni coaching meni nije bio dovoljan. Naime, u tom sam periodu radila posao koji sam jako zavoljela, ali gotovo volonterski jer prihoda gotovo da i nije bilo. Bila sam na rubu financijskog bankrota iako si to nisam htjela priznati. Bilo je lakše odvratiti pogled od istine. Trebalo mi je buđenje. I Liz mi je upravo to pružila. ‘Oštra’, ali realna rečenica poput: ‘Ako tako nastaviš, kako ćeš si priušti svježi kruh svaki dan?’ vrlo jasno mi je dala do znanja da je promjena neophodna. I putovanje je započelo…

Taj jedan poziv i razgovor pokrenuli su u meni lavinu osjećaja, prodrmali iluziju koju sam stvorila i pomogli da vidim svoj život i situaciju u kojoj se nalazim na drugačiji način – onakav kakav doista jest. Napokon sam vidjela (a onda i prihvatila) da se nalazim na dnu ponora i jedini put dalje bio je prema gore, prema izlazu. Taj mi je poziv promijenio život, probudio me, ali i motivirao da činim isto: svojom pričom i iskustvom budim druge i pokrećem promjene u njihovim životima.

Nadam se da će vam njezin (besplatni) video trening pomoći da osvijestite prepreke koje vam onemogućuju postizanje ciljeva jer jedino tako možete dalje!

Besplatni video trening ‘Achive your goals’: rethinkretreats.leadpages.net

Više o Liz Scully na: www.rethinkcentral.com

FOTO: preuzeto s www.rethinkcentral.com

Autorica: Marijeta Matijaš, business coach, www.kreacija.info

Marijeta Matijaš

Marijeta Matijaš

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.