Browsing: GASTRO

Franck je za sve ljubitelje desertnih napitaka pripremio novi okus Nougat Cream, neodoljivu kombinaciju lješnjaka i čokolade te poboljšanu recepturu okusa Vanilla Cream s prirodnom aromom vanilije. Pažljivo osluškujući želje potrošača na temelju istraživanja provedenoga prošle godine, Franck je tako dodatno obogatio svoju ponudu instant cappuccina koji, zahvaljujući desertnom karakteru, služe kao svojevrsna zamjena za slatki zalogaj i trenutak za uživanje. Ujedno, istraživanje je pokazalo kako su inovacije i…

Iako za sebe volimo reći da smo nacija koja preferira kavu, Hrvati su veliki ljubitelji čaja. Čak 90 posto građana starijih od 15 godina pije čaj. Vole ga podjednako i muškarci i žene, bez obzira na godine. Najradije ga pijemo ujutro, 44 posto nas voli biljni, dok 38 posto preferira voćni. Čaj nas asocira na toplinu i opuštanje. Idealni osjećaji za Valentinovo. Uz omiljene okuse kamilice i šipka, volimo eksperimentirati…

Kao dugogodišnji sponzor i partner turnira, Franck je i ove godine službena kava Plava laguna Croatia Opena u Umagu. Uz ponudu vrhunskog espressa koju pripremaju Franckovi majstori baristi, ovih vrućih dana posebno je popularno već omiljeno ljetno osvježenje iz tvornice inovativnih ideja i vrhunskih napitaka – hladne varijante bogatih okusa Franck cappuccina. U Franck cappuccinima posjetitelji turnira su mogli uživati svaki dan u Social Areni, a ovom ljetnom osvježenju nije…

Pod voditeljskom palicom Doris Pinčić Rogoznica, danas je u zagrebačkoj Kuhaoni održano gastro druženje na kojem su svi okupljeni uživali u finim kombinacijama Franckove Jubilarne kave i desertnih delicija, koje je posebno za tu prigodu pripremila majstorica slastica i vlasnica slastičarne Amélie, Žakline Troskot. Neodoljiv miris popularne Ciglice sljubljen s vrhunskim slasticama oduševio je sve prisutne te podsjetio na tajnu Franckove Jubilarne kave koja leži u mješavini najboljih vrsta sirovih…

Sezona branja carskog povrća je počela, a time i Dani istarskih šparuga koji se svake godine održavaju u organizaciji klastera Sjeverozapadne Istre. Na području Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja održavaju se jedanaesti po redu Dani istarskih šparuga miris ove namirnice i toplina istarske gostoljubivosti kruži restoranima sjeverozapadne Istre od 21. ožujka pa sve do 14. svibnja. Osim što je delikatesa u kulinarstvu, „carsko povrće“, kako su ga nazivali stari Rimljani,…

Sastojci za 4 osobe: 2 veće kruške 2 zvjezdasta anisa 2 prstohvata kurkume 1 grančica ružmarina 1 žlica smeđeg šećera 1/2 čaše bijelog vina 1 dl vode, 80 dag fileta tune 3 žlice maslinovog ulja sol i papar po želji Priprava: Oguljene kruške narezati na kockice. U tavu dodati vodu, vino i šećer. Zagrijati na laganoj vatri da se šećer otopi te dodati kruške, ružmarin, kurkumu i anis. Kuhati dok…

“Priroda bira” – nova linija rinfuznog čaja “Priroda bira” novo je iznenađenje iz Francka koje je predstavljeno u zagrebačkoj kavani Johann Franck. Riječ je o novoj liniji čajeva u rinfuzi, a u ponudi se nalazi pet okusa – Kamilica, Šipak, Sljez, Kopriva i Matičnjak. „Linijom čajeva “Priroda bira” širimo kategoriju ulaskom u novi segment čajeva u rinfuzi. U razvoju ove linije, vodili smo se željama potrošača i ljubitelja čaja koji…

Ledo je stvorio novi sladoled Maximo koji spojem brownieja i bijele čokolade čini pravu sladolednu senzaciju u kornetu Najnovija poslastica iz Leda oduševit će sve istinske ljubitelje sladoleda koji tragaju za posebnim sladolednim iskustvom. Novi Maximo Brownie jedini je kornet presvučen bijelom čokoladom koji u hrskavom vaflu ispunjenom sladoledom od brownieja skriva dno od bijele čokolade. Neodoljivi sladoled Maximo s okusom brownieja prepun je komadićima mekog čokoladnog biskvita, a dodatno…

Neodoljiva kombinacija vanilije i šumskog voća u mekanom krumpirovu tijestu Niste majstor za pripremu okruglica i nemate vremena raditi desert? Ne brinite jer Ledo ne prestaje oduševljavati s novim kombinacijama, pa tako prvi na tržištu donosi Okruglice vanilija-šumsko voće! Ledo okruglice od ukusnog krumpirovog tijesta s kremastim nadjevom od vanilije i sočnog šumskog voća toliko su fine da ćete ih baš obožavati i uvijek im se rado vraćati. Jagoda,…

Otto&Frank bar na četiri dana ugoščuje poznatog talijanskog chefa Marca Sassa – Uz vrhunska jela od tjestenine i tartufa Marco Sasso održat će i dvije radionice Krajem siječnja, od 28. siječnja do 4. veljače, u baru Otto & Frank u Tkalčićevoj 20, počinje ciklus gostovanja chefova koji su se etablirali van zagrebačke restorantske scene. Prvi među njima je talijanski umjetnik tjestenina i zaljubljenik u gljive i tartufe – Marco Sasso.…