Leadership u zdravstvu

0

Tečaj usavršavanja za zdravstvene djelatnike

U Zagrebu, pri Zdravstvenom veleučilištu, održava se 3. Masterclass tečaj usavršavanja za zdravstvene djelatnike. Prema riječima Dekana Zdravstvenog veleučilišta prof. dr. sc. Krešimira Rotima, interes je nadmašio sva očekivanja organizatora. Naime, na prva dva Masterclass tečaja sudjelovalo je preko 200 sudionika. Impozantna brojka dovoljan je pokazatelj potrebe zdravstvenih djelatnika za stalnim i trajnim usavršavanje iz područja zdravstvene struke kojom se profesionalno bave.

 

Zdravstveno veleučilište u Zagrebu najstarija je obrazovna ustanova u Hrvatskoj

Prema riječima dekana prof. dr. sc. Krešimira Rotima, Zdravstveno Veleučilište kao jedna od najstarijih obrazovnih ustanova s preko 50 godina iskustva u edukaciji stručnjaka i zdravstvenih profesionalaca u Hrvatskoj, organizira Tečaj stručnog usavršavanja s ciljem pružanja sveobuhvatnog uvida u suvremene trendove leadershipa u zdravstvu.

Temeljni ciljevi i zadaci ovog stručnog usavršavanju su stjecanje praktičnih vještina i znanja o leadershipu za medicinske sestre, fizioterapeute, radne terapeute, liječnike, primalje, sanitarne inženjere i radiološke tehnologe primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite.

 

Ciljevi tečaja

“Ciljevi tečaja su usmjereni na pružanje teorijskih i praktičnih znanja u najnovije trendove leadersipa u zdravstvu. Zdravstvenim djelatnicima u Hrvatskoj na žalost nedostaju menadžerska praktična znanja i vještine koje su sastavnica svakodnevnog radnog procesa na svim razinama zdravstvenih usluga”, istaknuo je prof.sr.sc. Krešimir Rotim.

 

Benefiti tečaja

Prema riječima magistre sestrinstva Biljane Kurtović, voditeljice tečaja, brojni su benefiti tečaja te je teško izdvojiti najvažnije. Međutim, ono što je svakako važno istaknuti je uvid i mogućnost primjene modernih  metoda rukovođenja te mogućnost  integriranja leadership-a u praksi.

Sudionici će nakon tečaja moći prepoznati izazove, utvrditi optimalna rješenja te kriterije izvršenja u svakodnevnom radnom procesu. Moći će koristiti najbolje pristupe tumačenju interpersonalnih odnosa u kolektivu. Utvrditi važnost motivacije i samomotivacije te ih znati primjenjivati što je u današnje vrijeme većini zdravstvenih djelatnika jedan od svakodnevnih problema. I ono što je najvažnije, sudionici će moći povezati, razviti i integrirati izvrsnost, inovativnost i kreativnost u leadership u sustavu zdravstva.

 

Kako osigurati mjesto?

Tečaj se održava 22. veljače 2018. Predavači Tečaja su vrhunski profesionalci i stručnjaci u području operativnih specifičnosti i problematike zdravstvenog sustava.

Osigurajte svoje mjesto na prestižnom Masterclass tečaju na vrijeme, prijave moguće putem LINKA

Foto: Pixabay

Share.

Comments are closed.