Kriza – komunikacija – učenje

0

Dijalog s Walterom Kohlom – logoterapijska mini-konferencija za menadžere, poduzetnike i sve koji žele otkriti smisao u svakodnevnom životu i radu

U suradnji s Hrvatskom udrugom za logoterapiju LOGOS i  Poslovnim učilištem Filaks organiziramo večer s gospodinom Walterom Kohlom, 53-godišnjakom, poduzetnikom, autorom, savjetnikom – i starijim sinom bivšeg njemačkog kancelara Helmuta Kohla.

Teška životna kriza bila je prouzročena političkom aferom u stranci njegova oca, samoubojstvom majke i u isto vrijeme raspadom prvog braka. Tada se našao na raskrižju s pitanjem: ići majčinim putem ili s 40 godina života početi ispočetka?!

„Iz ruševina se najbolje vide zvijezde“ kaže liječnik i utemeljitelj psihoterapijskog pravca logoterapije Viktor Frankl. Kako je logoterapija pomogla Walteru Kohlu u kriznoj situaciji?

Walter Kohl danas nam svjedoči o svojem pomirenju s prošlosti i izlasku iz duboke životne krize. Na ovom interaktivnom predavanju govorit će o bogatom životnom iskustvu bivšeg menadžera i sadašnjeg uspješnog poduzetnika. Svojim primjerom nam pokazuje da smo pozvani i u najtežim trenucima ustrajno i svakodnevno otkrivati smisao.

Kakav je život Waltera Kohla i što mu je cilj danas? I na ovom predavanju cilj mu je ohrabriti ljude da razmisle o tome kako žive svoj život te ukoliko je potrebno, da odluče krenuti novim smjerom. U toj odluci pomaže pomirenje sa vlastitom prošlosti  kao i pronalaženje smisla i ciljeva za oblikovanje vlastitog života. Tek tada dobivate snagu za djelovanje u sadašnjem trenutku. Kako Walter Kohl kaže: „Sreća je odijelo krojeno po mjeri, a moj cilj je ljude podržati i ohrabriti tijekom krojenja.“

Nezadovoljstvo na poslu posljednjih godina je poraslo svugdje u svijetu. Više od 45% osoba spremno je promijeniti posao i potražiti drugog poslodavca. Kada se radi samo po pravilima, jača unutarnje nezadovoljstvo a u poslovnoj klimi dominiraju izostanci s posla i bolovanja, slijede gubitak produktivnosti, konkurentnosti a posljedica je smanjenje prihoda. U takvim situacijama više ne pomažu novi programi učinkovitosti ili još veći pritisak. Tu Walter Kohl govori o kulturi poslovanja, o međusobnom odnosu. Ovu rečenicu Walter Kohl, nakon dugogodišnjeg menadžerskog i poduzetničkog iskustva, sažeo je ovako: „Onako kako se odnosimo jedni prema drugima, kako jedni s drugima komuniciramo – takvi će biti i rezultati!“

Komunikacija je ključ uspjeha, jer može zbližiti ljude, ali ih i razdvojiti. Može ih potaknuti na djelovanje, ali i omesti. U njegovom predavanju – dijalogu s publikom Walter Kohl na temelju praktičnih primjera pokazuje kako komunikacija može biti djelotvorna, odnosno moćna. Pri tome često govori o strahovima i mogućim rješenjima. Tako se zaposlenici mogu razviti u aktivne suradnike, a jasna komunikacija postaje temeljem uspjeha i životne radosti.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.