Kriminalistički roman Učitelj Katerine Diamond

0

I onda kada pomislite da vas više ništa ne može iznenaditi, pročitajte kriminalistički roman Učitelj. Pametno, pitko, jezovito, napeto i zastrašujuće sugestivno!

 

Nova kraljica kriminalističkog žanra napisala je roman
koji će vas držati u neizvjesnosti iz stranice u stranicu.

U predvorju ekskluzivne škole u Exeteru, glavnom gradu engleske grofovije Devon, pronađeno je tijelo ravnatelja kako visi s krovnih greda. Nekoliko sati ranije primio je misteriozni paket. Samo je on mogao razumjeti značenje nijeme poruke koju je paket prenosio. A ona je značila kraj. I dok se Exeter suočava sa sve većim brojem stravičnih ubojstava, zabrinuti detektivi Imogen Grey i Adrian Miles, opterećeni vlastitim životnim brigama, moraju riješiti slučaj i ponovno učiniti svoj grad sigurnim. No kako bivaju uvučeni u mrežu korupcije, laži i iskorištavanja, sa svakim su korakom sve bliže sablasnim tajnama skrivenim u srcu njihove zajednice. A potom se nametne i ozbiljno pitanje: jednom kad otkriju što motivira ubojicu, hoće li ga doista željeti zaustaviti?

Osim što je vrhunski ispripovijedan, roman uvjerljivo dočarava atmosferu surova gradića čija se reputacija naglo srozala, a iz svakog kutka vrebaju neke nove tajne, nimalo ugodne za stanovnike. Motivi i uzroci počinjenog zločina otkriti će unikatni, neobični tip književnog zločinca.

Učinivši korak dalje od žanrovske strukture kriminalistike, Diamond je opravdala opis knjige na koricama: Učitelj je psihološki kriminalistički roman koji predstavlja klasu za sebe. Svakako nije za osjetljive.

Kriminalistički triler Učitelj jeziv je, napet, uzbudljiv i apsolutno briljantan! Pametan i nepredvidljiv roman koji otkriva trulež u srcu maloga povijesnog grada.

 

O autorici:

Katerina Diamond nova je nada kriminalističkog žanra. Rođena je u Westonu sedamdesetih godina, a njezini su se roditelji u grčkoj zajednici bavili uzgojem ribe. Preselila se u Solun u Grčkoj i pohađala grčku školu gdje je naučila grčki jezik u samo 6 mjeseci. Nakon razvoda roditelja, seli se u Devon. Završila je sveučilištu u Derbyju, gdje je upoznala svog supruga i sada ima dvoje djece.

Trenutno živi na istočnoj obali Kenta sa suprugom i djecom. Učitelj je njezin prvi roman, a nakon njega je objavila romane Tajna i Anđeo. Nazivaju je novom kraljicom kriminalističkog žanra.

Share.

Comments are closed.