Krajnje je vrijeme da uzmem stvar u svoje ruke

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Česte su poslovne situacije u kojima drugi preuzimaju zasluge za vaš rad, svako svakome želi biti šef, pred vas se postavljaju različiti nerealni zahtjevi, a najbolje prolaze oni koji ništa ne rade.

 

Takve situacije izazivaju nezadovoljstvo, djeluju demotivirajuće.

Nervozni ste zbog odlaska na posao? Kolege vam idu na živce? U jutarnjim satima vam se duže spava samo radnim danom? Prezirete šefa? Više niti ne pokušavate nekoga zadiviti? Zadatke ne obavljate s entuzijazmom kao inače, posao pati i nije vas briga? Mrzite svoj ured? Stalno se prijateljima i obitelji žalite na posao? Dolazite kući nezadovoljni i umorni ili, ne daj Bože,  plačete zbog silnog stresa? Postavlja se pitanje, pa što vi tu uopće radite???

Ako  vas muče  neke od ovih misli, krajnje je vrijeme da potražite drugi posao. Ako sanjate o poduzetništvu, odlazak u poduzetničke vode može biti savršen bijeg iz ovakve situacije. No, mnogi od vas smatraju da im nedostaje samopouzdanja da se upuste u tako značajnu  promjenu, da je previše prepreka na tom putu ili da nisu financijski dovoljno jaki. Svakako, morate pomno promisliti. Vlastiti biznis je izazov,  ali je i mogućnost da postignete životni balans, da ostvarite svoje snove. Vrijedi ponekad pogledati stvari iz drugačije perspektive.

Tako je to otprilike i kod mene počelo…

 

Share.

About Author

Marijana Glavaš

Urednica portala Suvremena žena, poduzetnica, dizajnerica, menadžerica u malom poduzetništvu.

Comments are closed.