Browsing: DUBRAVKA ŠIMUNOVIĆ

Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

U KOLUMNI: NA PAUZI S DUBRAVKOM ŠIMUNOVIĆ

Magistrirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 1988. godine zaposlena je na Zdravstvenom Veleučilištu u trajnom zvanju profesor. Stručni interes usmjerila je na očuvanje mentalnog zdravlja u svim dobnim skupinama. Kao redovni profesor na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, izvodi nastavu za potrebe nekoliko Studija. Kao vanjski predavač održava nastavu na Sveučilištu u Zagrebu i Osijeku.

Nositeljica je strukovnih kolegija za potrebe izvođenja nastave na Visokoj školi u Prijedoru. Uz kongresna priopćenja na tuzemnoj i inozemnoj razini jedno je vrijeme aktivno sudjelovala kao predavač na međunarodnom projektu iz mentalnog zdravlja za potrebe edukacije zdravstvenih djelatnika u Bosni i Hercegovini.

Osim na portalu Suvremena žena, surađuje kao kolumnist i na ordinacija.hr i poduzetna.hr. Na jednoj od radijskih stanica uređuje i vodi emisiju iz područja javnog zdravstva. Tijekom 2019. diplomirala je iz područja logoterapije i egzistencijalne analize.

 

zena u travi
Imate li opsesivno kompulzivni poremećaj?

Opsesivno kompulzivni poremećaj karakteriziraju ponavljajuće misli i opsesije. Kako bi smanjila anksioznost pobuđenu opsesivnim mislima osoba izvodi prisilne i ponavljajuće…

Temelji timske suradnje

Svaki tim koji teži realizaciji zajedničkog cilja mora posvetiti vrijeme učinkovitom planiranju. Da bi određeni zadatak realizirali na učinkovit…

Zašto prihvaćamo tuđe ideje

Ponekad se upitam zašto smo skloni prihvatiti tuđe ideje kao da su naše? Možda imamo potrebu biti u zoni ugode…

1 2 3 7