Kako te Instagram može učiniti boljom verzijom sebe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Da ti kažem nešto… Instagram te može učiniti boljom nego što jesi. Ne, ne zahvaljujući photoshopu, filterima, trikovima i uvježbanosti savršene poze.

Može zaista promijeniti tebe. Može zaista promijeniti tvoj život.
I ne radi se samo o Instagramu, no krenimo redom.

Pojavljivanje u javnosti oduvijek je značilo i određene prilagodbe. Nitko (kad kažem nitko, mislim na veliku većinu) se ne pojavljuje u javnosti u istom izdanju u kojem je doma.

No, u javnost ne idemo dovoljno često. Stoga lako možemo kliznuti u onaj opušteniji izgled i više nego bismo željeli. Nije problem učiniti to s vremena na vrijeme, no ako to postane navika, kola brzo mogu krenuti nizbrdo. Za mnoge nepovratno.

Odjednom, pojavio se taj neki Instagram. Bio nam je zanimljiv, no ne prebitan… Bilo je to davno. Sada je Instagram svima (pročitaj gore što mislim kad kažem svima) jako važan dio života.
I sad, suprotno uvjerenjima onih koji još uvijek misle da nam internet i Instagram uzimaju dušu, dogodilo se nešto što nitko zapravo nije mogao predvidjeti.

Ekipa koja se slika, osim što koristi usluge photoshopu sličnih programa počela je zaista misliti što će odjenuti, gdje će se slikati i da kadar izgleda uredno.

Htjela to sebi priznati ili ne i ti kada se slikaš za Instagram želiš da slika bude što bolja. To je prirodno i nema ništa loše u tome.

A to te draga moja vodi u zonu onoga što želiš.
Malo ćeš više pozornosti darovati tome kako ti stoji odjeća, kako si se našminkala te koliko je uredan kadar koji se vidi oko tebe.

Fokusirana si na pozitivno, na ono što želiš. Činiš male ili malo veće promjene kako bi konačni proizvod (objava na Instagramu) bila bar malo bolja.
U šetnji ćeš odabrati slikati se na mjestu koje ti se baš sviđa ili misliš da bi slika super izgledala, zato ćeš i u šetnji željeti izgledati bolje.

Opet, fokus je na to što možeš učiniti bolje i što je lijepo oko tebe.

Napomena: U ovom trenutku stvari mogu krenuti nizbrdo ako ne paziš i dozvoliš si da ti mišljenje drugih postane prebitno pa počneš činiti gluposti zbog lajkova. Ignoriraj lajkove! Ovo je najbolja taktika.

Ako uspješno preskočiš ovu prepreku, Instagram će učiniti tvoj život boljim i tebe uspješnijom.
Ako to želiš značajno poboljšati, samo se svjesno potrudi da sve bude još malo bolje.
Rezultati neće izostati, a jedan od rezultata je i više tvoga zadovoljstva. Sobom, životom i svijetom oko sebe.

No, idemo dalje.

 

Što ako od svega u životu možeš napraviti Instagram?

Što ako kao platformu za napredak uzmeš svoje vježbanje?
Počneš se malo više truditi na treningu, ne zato da skineš kilograme, nego da budeš zadovoljnija sobom. Ne da bi nešto izgubila, nego nešto dobila.

Što ako svaki obrok koji pripremaš sebi ili svojoj obitelji za sastojak ima mrvicu više truda i pozitivne energije?

Organiziraš party ili izlazak za ekipu? Daj samo malo više srca u to. Kao da to radiš za Instagram. Sve će biti pozitivnije i bolje. Malo bolje ili puno bolje, zapravo nije bitno.
Idemo sada na malo teže stvari… na ono što baš i ne voliš raditi.

Netko će ti savjetovati da to jednostavno prestaneš raditi. Ti si jaka, ti to možeš, ne moraš ništa što ne želiš… meni se taj pristup ne sviđa. Jer bježat ćeš od onoga što ti jako smeta, pa od onoga što ti malo manje smeta, pa će ti u međuvremenu više stvari početi smetati… pogađaš, još više bježanja.
Umjesto toga neka komunikacija s napornom kolegicom postane tvoja nova platforma da budeš još bolja. Neka postane tvoj novi Instagram. Učini sebe što boljom, uljepšaj kadar da slika izgleda sjajno i pronađi najbolje što možeš u tome. Iznenadit ćeš se koliko je sjajnih stvari u onome što ti se nekada činilo beznadežno lošim.

Radiš li to dovoljno dugo, sve će postati sjajna prilika za savršen post na Instagramu.
Ne znaš kako ovo možeš primijeniti u vlastitom primjeru koji nisam spomenuo? Javi se na besplatni razgovor.

Iz srca, Miro.

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.