Kako „buđenje“ jedne mame inspirira druge da žive svoju slobodu

0

Stojim na sredini klizališta Koledža Boston u visokim petama sa svojom divnom gošćom Amber Lilyestrom, upravo smo završili intervju. „Još jedan dan u uredu!“ rekla je veselo.

Zajedno pjevamo pjesmu „The Star-Spangled Banner“, uživam u ovoj potpunoj spontanosti, naizgled čudan trenutak na sredini leda u praznoj areni Conte Forum.

Sloboda, smijeh, moć, ljubav…osnažujuće i potpuno oslobađajuće.

Amber i ja razgovaramo o njezinom tečaju Mama Revolution o kojem smo razgovarale u Waking Up In America (talk show).  Istini za volju, voljela bih mi je taj tečaj bio dostupan  (i prateća podrška), kad su moja djeca bila mala i kad sam se borila balansirati svoje puno radno vrijeme s ulogom mame. Moj najveći izazov je bio da budem mama kakva sam htjela biti i ne nastojati biti kao mame kojima sam bila okružena.

Zato me privukla Amberina priča, kako kroz vlastito “buđenje” sada inspirira druge da žive svoju slobodu i da se usklade sa svojom istinom.

Amber je na fakultetu bila uspješna atletičarka koja je svoju strast za sport, marketing i poučavanje unijela u karijeru atletskog marketinškog administratora. Korporativnom ljestvicom se penjala jako brzo, ali je počela osjećati unutarnji pritisak.

Ona objašnjava, „Bila sam prikovana za posao koji je zahtijevao moju prisutnost 4o do 50 sati tjedno, nisam imala vremena i slobodu koju sam željela u životu za istraživanje drugih stvari: duhovni dio mog života, moje istinske pozive i strasti, spisateljski dio mene.

Tijekom porođaja kćeri carskim rezom, kako je anestezija utjecala na njezinu sposobnost disanja, Amber je osjetila osjećaj predaje, ali isto tako hitnost da se „probudi“ i živi život za koji je stvorena. „Imala sam taj trenutak predaje u kojem (mislila sam), u redu, što god da će se dogoditi, dogodit će se. Ali bez obzira na sve, kada napustim ovu operacijsku salu, stvari će se promijeniti, zar ne? Ja ću napraviti promjenu.“

Poduzela je neke „zastrašujuće korake“, kako ona kaže, da napravi stvarnu promjenu, da počne graditi novu karijeru kao osobni branding coach i life coach. I ona to radi!

Gledala sam je u interakciji s nekim od njenih starih kolega s fakuteta tijekom našeg snimanja, mogla sam osjetiti kako uzbuđenje, povjerenje i zahvalnost teče iz nje.

Ona govori s entuzijazmom o programu Mama Revolution i drugim programima koje je kreirala, osjećam  njenu strast služenja i osnaživanja drugih na njihovim „putovanjima“.

Objavila sam citat na Facebooku koji kaže: Nemoguće je osjećati prisutnost i krivnju u isto vrijeme. I mislim, ovo je uistinu važno, osobito za mame, jer ti možeš sjediti za svojim stolom i …osjećati tu grižnju savjesti koja lagano dolazi, kao, oh, uistinu se želim igrati sad sa svojom kćeri, ali znaš što? Bit ću više prisutna kada se igram s njom, jer sam imala vrijeme da radim ovo (posao) upravo sada.

Ono što Amber najstrastvenije dijeli s drugima je ovo: „Prvo si morate dati dopuštenje da želite ono što želite u svom životu.“

Čim smo završili i pozdravili se, razmišljam o njenim riječima. Dajem si dopuštenje da želim ono što želim u svom životu? Uistinu mislim da jesam. Želim raditi upravo ono što radim: putovati, pomagati prekrasnim ljudima poput Amber da ispričaju svoje priče, pisati, pjevati i govoriti.

Osjećam se živom i prisutnom kada radim, ne osjećam niti malo krivnje. Zapravo, većinu vremena.

Na putu do automobila, provjerila sam email i našla poruku iz sinove gimnazije, da je bio odsutan.  Nazvala sam svekrvu, koja je bila s moja tri dječaka, potvrdila je da je tog jutra bio u autobusu. Osjetila sam napad panike i grižnju savjesti. „Što ja radim na klizalištu u Bostonu? Umjesto toga, trebala bih biti doma i pobrinuti se da djeca budu u redu.

Zaustavila sam dah, smirivala unutarnji glas koji je uzrokovao moju tjeskobu. Smanjujem potrebu za kontrolom i pokušavam (donekle) mirno saznati što se dogodilo…podsjećajući se, da ako je potrebno, uvijek mogu uhvatiti naredni let doma.

Srećom, nije bilo ništa, greška u komunikaciji, kako mi je sin objasnio.

Odahnula sam i osjetila još više zahvalnosti za Amberin podsjetnik da kada djelujemo iz duše, nemoguće je osjećati krivnju i prisutnost u isto vrijeme.

Odvezla sam se radujući se svemu što pruža tečaj Mama Revolution i povezivanju s drugim mamama preko njene Facebook grupe Live Your Freedom Mastermind. Možda se vidimo tamo?

Amber Lilyestrom je osobni branding coach i biznis coach, kreativna poduzetnica i spisateljica. Amberin cilj je pomoći klijentima da se povežu sa svojom osobnom definicijom slobode i da iz te pozicije grade posao koji koji komunicira autentične poruke i mijenja živote. Njezin tečaj Mama Revolution možete pronaći na web stranici amberlilyestrom.com

Autorica: Tajči Cameron

Tajči Cameron

Tajči Cameron

Prevela: Marijana Glavaš

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.