“Kaj su jeli naši stari”

0

PIK i Vrbovčani prikupili preko 10.000 kuna za pomoć djeci s urođenom srčanom manom

Protekli vikend, u Vrbovcu je održana 36. kulinarsko-turistička manifestacija „Kaj su jeli naši stari“. Vrbovec je postao središte gastronomskih događanja i okupio brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske.

Zahvaljujući inicijativi PIK Vrbovca, generalnog sponzora manifestacije, organizirana je humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno 10.560 kuna za udrugu “Renato – kuhari bez granica“, koja pomaže djeci s urođenom srčanom manom.

U sklopu humanitarne akcije dva dana se degustirala 200 kg teška PIK Mortadela napravljena posebno za ovu manifestaciju, a specijaliteti od PIK Mortadele dijelili su se posjetiteljima koji su davali dobrovoljne priloge. Prikupljeno je 5.280 kuna od Vrbovčana i njihovih gostiju, a PIK Vrbovec udvostručio je iznos pa je udruzi ukupno donirano 10.560 kuna.

pik vrbovec pik vrbovec1 pik vrbovec2

Uz PIK mortadelu, mogla su se kušati i jela po recepturama naših baka pa su tako majstori kuhari Branko Ognjenović i Almo Čatlak, te Marko Lučić iz PIK-a, pripremali ukusan Bakin ujušak u subotu i sočan Dedekov ručak u nedjelju. Manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ s Jamnicom je odgovorila i na pitanje „Kaj su pili naši stari“, jer Jamnica je svevremensko piće koje vezuje ljude, generacije, razdoblja i epohe, a da je tako svjedoči i činjenica da je još od 1828. godine sastavni dio svakog stola u Hrvatskoj.

Share.

Leave A Reply