Kada je prekasno započeti s vježbanjem?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Odgovor je: NIKADA!
Dok ste živi, prilika i mogućnost za promjenu je uvijek tu! Možemo krenuti s vježbanjem s 20, 30 ili 50 – nije važno što je iza nas, koliko je važno što je ispred nas!

No mi tako vrlo rijetko razmišljamo; fokusirani smo na probleme koje mi imamo sada i ovdje, i čine nam se nepremostivima. Ali povremeno se dogodi da netko s još većim problemima uspije u svojim namjerama, a mi bi se u takvim trenucima trebali povesti za njihovim primjerima i inspirirati se, umjesto da se osjećamo loše.

Pobijedila rak i započela novi život

Susan Lamb se godinama postupno debljala dok s 52 godine nije težila oko 100 kg i nije bila u stanju igrati se sa svojim unucima. Kao samohrana majka Susan se primarno posvećivala svojoj djeci i poslu, ne obraćajući previše pažnje svom fizičkom stanju. A kilogrami i posljedice uredskog rada su se s vremenom sve više skupljali.

Na kraju, povrh svega toga, Susan je oboljela od raka dojke.

Tada se odlučila da napravi promjene u svom životu i sa svojih 50+ godina okrenula je novi list, počela je vježbati i dala se u dizanje utega. Nije bilo lako, posebice s njezinim nedostatkom kondicije, ali je ostala uporna u svojoj namjeri. Uspjela je pobijediti opaku bolest i dok se oporavljala od posljedica terapija, Susan je već znala da više nikada neće zanemarivati svoje zdravlje.

Danas, sa 57 godina i cca 60 kg težine, Susan čak sudjeluje i u natjecanjima u bodybuildingu gdje je jednom osvojila i drugo mjesto. No najveća nagrada, kaže ona, je nova kvaliteta njenog života i motivacija koju predstavlja za druge koji iz nje crpe inspiraciju da poprave kvalitetu i vlastitih života uz ispravnu prehranu i redovito vježbanje.

Preneseno s bloga Sunčane Seletković – BudiFitMama

Sunčana Seletković, autorica priručnika “15 minuta dnevno do vitkog tijela”, po zanimanju je dipl. ekonomist, a po vokaciji fitness entuzijast i nutricionist.  U posljednjih 30 godina stekla je iscrpno iskustvo na području vježbanja i zdrave prehrane.  Posjeduje certifikat International Fitness Association-a iz sportske prehrane, aerobika i osobnog treninga; Certifikat International Sports Science Association za osobnog trenera te Uvjerenje Fitnes učilišta iz Zagreba o osposobljavanju za instruktora fitnesa.

Sunčanu je struja života odnijela na udaljeni kontinent Australiju i Novi Zeland gdje je svoju dugogodišnju ljubav prema fitnessu okrunila i diplomom. Završila je edukaciju za aerobik trenericu na Institute for Fitness Professionals u Adelaidi.

Nakon povratka u Zagreb otvara svoj aerobik studio koji djeluje oko dvije godine. Paralelno vodi satove aerobika u fitness centru „Cibona“ u Zagrebu. Polaznik je brojnih radionica o zdravoj prehrani.

Sunčana je rođena prije 48 godina u Bjelovaru. Djetinjstvo i školovanje provela je u Zagrebu. Diplomirala je 1990. godine na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu. Udana, majka jednog djeteta. Živi s obitelji u Samoboru.

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.