Jutarnja kava

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mnogi jako vole kavu. Znamo da se često govori koliko nije zdrava u većim količinama pa mnogi nastoje smanjiti broj šalica u danu. Ipak, postoji i zdravije rješenje za buđenje!

Koristan savjet kako se možemo razbuditi i bez kave dala Vedrana Nucak. Sigurno će i vama biti zanimljivo!

Evo što kaže Vedrana:

Koliko puta sam čula izjavu: „Ne mogu živjeti bez kave.“ Taj topli crni napitak uvukao se u naš život i postao neizostavni dio jutra. Situacije u kojima ne možemo popiti prvu jutarnju kavu jednostavno izbezumljuju.
Dosadila mi je svakodnevna borba s ustajanjem, zatim kava na prazan želudac i sva ta strka u rano jutro. To baš i nije optimalan početak dana. Lagana nervoza, kiselina u želucu i „ovisnost“ potaknuli su me na zdravu zamjenu. Već godinama ove tri vježbe moja su jutarnja kava i to servirana već u krevetu:

zemaljske tipke

Udobno ležeći u toplom krevetu i zatvorenih očiju laganim dodirom masiram točku ispod brade i drugu na stidnoj kosti. Nakon jedne minute zamijenim ruke.

prostorne tipke

Zatim držim ili masiram točku između nosa i gornje usnice, te istovremeno dodirujem i vrh trtice. Kada osjetim da mi je dosta opet zamijenim ruke.

mozdane tipke

Prelazim na treću vježbu jer ako do sada nisam otvorila oči, nakon ove vježbe same od sebe se širom otvaraju, a ja lako i poletno iskačem iz kreveta, te puna života krećem u novi dan. Masiram točke s lijeve i desne strane prsne kosti, koje se nalaze u udubinama odmah ispod ključne kosti.

Svako jutro poklanjam si ta tri nježna dodira. Na poseban način samoj sebi kažem: volim te i želim ti lijep i uspješan dan. Isto želim i vama!

Ovo je energetska jutarnja kavica koja ne stvara ovisnost, a nuspojave su brojne: dobro zdravlje, snaga, bolja organizacija i planiranje dana, smirenost i opuštenost u stresnim situacijama, radost, kreativnost i mir u duši od ranog jutra.

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.