Jeste li se danas nasmijali?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Život može biti uistinu lijep kad sami sebe u tome ne sprječavamo. Toliko je jednostavnih stvari na koje zaboravljamo, a koje nam mogu poboljšati kvalitetu svakog novog dana.

Naučite se smijati malim stvarima i svakodnevnica će biti puno jednostavnija. Nasmijte se i vlastitim pogreškama, naučili ste lekciju, neće se ponoviti.

Radite svaki dan stvari u kojima uživate. Život nije samo posao, život je i zadovoljstvo, ne ostavljajte zadovoljstvo za kasnije. Stručnjaci ukazuju na brojne pozitivne zdravstvene učinke smijeha, na niz pozitivnih fizioloških promjena koje se događaju u našem organizmu dok se smijemo. Tijelo se opušta, smanjuje se razina stresa, povećava se imunitet, ozdravljenje je ubrzano, povećava se razina pozitivne energije. Hormoni sreće rastu i blagotvorno djeluju na organizam. Sigurno trošite jako puno novca na razne kozmetičke preparate za ljepši izgled, kupujete vitamine, minerale, pripravke za jačanje imuniteta…smijeh je besplatan, a pozitivni učinci su mnogobrojni.

Osim pozitivnog učinka na zdravlje, smijeh pozitivno utječe i na ostala područja vašeg života. Nasmijani ljudi imaju više prijatelja i uspješniji su. Možda ćete reći, danas nije moj dan, ne mogu se smijati! U redu. Ali imajte na umu da se današnji dan neće ponoviti, vi odlučujete kakav će vam biti.

Psiholog Paul Ekman ističe da pravi i lažni smijeh proizvode identične promjene u aktivnosti mozga, temperaturi kože, srcu i disanju. Stoga, ako vam se i ne smije, probajte se smijati, možda se zarazite smijehom. I naravno, ne zaboravite provoditi vrijeme s osobama koje će vas oraspoložiti, nasmijati, razmišljajte o stvarima koje vas usrećuju.

Smijehom ćete poboljšati svoje zdravlje, raspoloženje i bit ćete uspješniji! Smijeh je besplatan, a toliko koristan. Život nije samo posao, uklopite užitak u svakodnevnicu.

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.