Jesi li prenositelj patnje? – 2. dio

0
prenositelj patnje

Foto: Gabriela Cheloni, Pexels

U prvom tekstu o ovoj, mogu slobodno reći životno važnoj temi, razložio sam kako patnju primamo i kako je prenosimo na druge. Od koga primamo patnju, kome je prenosimo i zašto.

Otkrio sam tajnu koja može djelovati čudno, no tvoji autoriteti često nisu oni koje autoritetima smatraš. Ova spoznaja će ti pomoći da svijet vidiš drugim očima.

Ako nisi pročitala prvi tekst “Jesi li ti prenositelj patnje u svojoj okolini?” pročitaj prije nego kreneš u dubine ovoga teksta kako bi sve imalo smisla.

Dakle, za sve vas koji ste promislili, shvatili, razumjeli i primijenili ono napisano u prvom dijelu ovoga teksta, ostavio sam poslasticu za kraj.

Danas ćeš prepoznati moć koju znam da si ponekad i koristila, no nesvjesno, ne sa shvaćanjem.
A svjesnost je, kako znaš, sastojak koji čini razliku.

 

Jesmo li primopredajnici?

Mnogi duhovni i samorazvojni pravci ljudsko biće promatraju kao primopredajnik.
Nešto primimo, nešto damo.
Ako smo loše primili, ne možemo drugo nego loše dati.
„Trudi se udahnuti pozitivno, a izbaciti negativno iz sebe.“
Znam da si naišla na hrpu takvih savjeta, prijedloga čak i u meditacijama.

Dugo sam i osobno vjerovao u to i radio prema tim načelima poštujući vlastite autoritete, no uvijek mi je nešto bilo nepotpuno u toj priči.  Trebalo mi je dugo da osvijestim moć u nama koja daje potpuno novu dimenziju priči o primopredajnicima.

Dakle, sve je krenulo kroz proučavanje energije. Moje vlastite, energije kroz znanost, energije kroz svjesnost o energetskom nivou, energije kroz znanja koja sam stekao.

 

Činjenica koja je promijenila sve

Dakle, govori se o pozitivnoj i negativnoj energiji. Trebaš primati pozitivnu energiju, trebaš se očistiti od negativne… to je neki osnovni postulat osobnog razvoja.
No, je li zaista?
Jer… ovo je bio moj prvi kamen smutnje…
Ako idem okolo i primam pozitivnu energiju, odakle u meni negativna energija koje se trebam riješiti?!
Evo odakle…

Mi nismo samo primopredajnici.
Između primanja i davanja energije usidrila se mogućnost koju mnogi od nas ne znaju koristiti, a najveća većina niti ne zna da postoji.
Ta mogućnost je mogućnost TRANSFORMACIJE.
Poznato ti je da energija sama po sebi nema predznak. Niti je dobra niti loša. Mi smo ti koji joj dajemo predznak.

Nije li onda logično, kad joj već možemo dati predznak da joj jednako tako možemo i promijeniti taj predznak? Logično je. I lako je moguće. Naravno, tek nakon što ovo shvatimo i čim prestanemo po navici odabirati isti destruktivni proces korištenja energije.

 

Kako promijeniti predznak energiji?

Postoji puno načina. Ako želiš malo prokopati po svojim ponašanjima ili po ponašanjima ljudi oko sebe prepoznat ćeš puno načina na koje mijenjamo predznak energiji.
Neću danas ići u neke preduboke načine, jednostavno zato što mi je iskustvo pokazalo kako za to gotovo uopće nema potrebe. Također, uvijek krećem od najjednostavnijeg rješenja. Tek ako se pokaže da ono nije dovoljno dobro, idem dalje.

Evo stoga tog najjednostavnijeg rješenja.

Ugradi u sebe filter najbolje namjere.
Ovaj filter djeluje dvosmjerno.
Kada energija u bilo kojem obliku dođe do tebe, iskoristi filter najbolje namjere.

Shvati da je osoba koja ti je energiju uputila čineći to imala najbolju namjeru koju može imati u situaciji i na nivou na kojem ta osoba trenutno je. Ovim filterom brišeš apsolutno sve negativno u vezi energije koju primaš. Ostaje ogoljena energija. Niti dobra niti loša. Samo energija.
Sada, kad imaš samo energiju, vrijeme je da je pošalješ dalje.

Prije nego to učiniš, prije nego što nešto kažeš, napraviš, pošalješ mail, poruku, naljutiš se ili bilo što drugo provuci energiju kroz drugu fazu filtera najbolje namjere.

Reci sebi: Ovo što činim iz moje najbolje namjere.
Jednostavno, nije li? Upravo tako.

I na kraju…

Sada kada su ti jasni autoriteti i izbori patnje te zašto ih netko odabire, netko ne, u ovom tekstu si shvatila kako praktično i svjesno izabrati drugačije, tvoj život je u tvojim rukama.

Ovo znanje upotrijebi mudro. Naglasak je na „upotrijebi“. Jer ako to ne učiniš, svo zadovoljstvo i ushit koje imaš čitajući ovaj tekst okopnjet će brže nego snjegović u kolovozu. A ti ćeš ostati u svojoj patnji ljuteći se na druge koji su ti dali negativnu energiju.
Ovaj put izaberi drugačije.
Imaš mogućnost izbora.

Iz srca, Miro

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.