Iskustvo kao učitelj

0

Neugodno iskustvo je strog, ali pravedan učitelj.

Uvijek poduzmite sve što treba, dajte sve od sebe. Ako se ipak dogodi nešto neželjeno, razmišljajte kako da prepreku okrenete u svoju korist, jačajući kreativnost i snalažljivost. Pitajte se što možete naučiti iz svake neugodne situacije ili kakvo je razmišljanje prethodilo tom događaju. Nemojte se samosažalijevati, optuživati ili kritizirati. Sjetite se da za nekoliko dana taj događaj više neće imati toliku važnost. Zapitajte se s kojom mudrosti izlazite iz te situacije. Uz iskustvo, i kriza je stroga, ali odlična učiteljica.

Ako baš padnete, jednostavno zamislite da ste u hodu pali u prašinu. Što se onda dogodi? Ustanete, pogledate oko sebe, stresete prašinu s odjeće, pljesnete dlanovima da otresete prašinu s ruku i krenete dalje. Neugodno vam je par trenutaka, no uskoro shvatite da to i nije tako strašno te da se događa i drugima. Ne postoji život u kojem nema uspona i padova. Ako padnete, znači da se trudite kretati.

obiljka webSve što se događa drugima, može se dogoditi i vama. Sve što se događa vama, sigurno je već netko iskusio na svojoj koži. Niste usamljeni u neugodnim iskustvima. Iskustva nas uče da budemo pametniji i mudriji u sljedećim situacijama. Svatko tko nauči barem jednu sitnicu iz neugodne situacije je pobjednik!

Share.

Comments are closed.