Inhalacija za bolje pamćenje na poslu (ovaj kratki period prije godišnjih odmora :))

0

Tko ne bi volio mirise i neizravnu inhalaciju. Dokazano je da su ljudi koji se okružuju mirisima sretniji! 

 

Kažu da se “slikicama” bolje pamti 🙂 . Evo jedne za svu pozitivnu energiju dok radite i crpite još ono malo atoma snage i koncentracije prije godišnjih odmora…

Brzo u svoje difuzere i aromalampice ulijte ovu sinergiju, udahnite duboko i nastavite biti produktivni!

Primjena

Nakapati 2-4 kapi memoriSANA. Da ne bude zabune, za one koji se dvoume kod kemotipa ružmarina, u ovom slučaju koristite kemotip 1,8 cineol.

 

Neizravna inhalacija

Eterična ulja sa zrakom hlape i šire svoj miris u okolinu. Ukoliko hlape u prostoriji u kojoj boravite, tada je ona neizravna. 🙂 Takva vrsta inhalacije je vrlo poželjna jer njome rješavate dezinfekciju prostora, mirisno oplemenjujete prostor i u ovom slučaju djelujete na koncentraciju i pamćenje. Preko njušnih živaca molekule putuju do limbičkog sustava koji je dežuran za otpuštanje neurotransmitera što rezultira našim različitim ponašanjem. Znači, neka ulja imaju sposobnost umiriti nas ili stimulirati.

Limbički sustav također ima utjecaj na regulaciju hormona i na obrambreni sustav (zanimljiv je taj neki limbički sustav i kako mirisi mogu potaknuti lijepa sjećanja… ja, kad osjetim miris eteričnog ulja cimeta, uvijek se sjetim svoje bake 🙂 ).

 

Autorica: Ivana Jelisavčić
Aromaterapeutkinja

 

Foto: Adina Voicu, Pixabay

Share.

Comments are closed.