IKEA po prvi put surađuje s hrvatskim modnim dizajnerom

0

Na modnoj reviji u robnoj kući IKEA Zagreb predstavljena nesvakidašnja kolekcija nastala u suradnji sa Zoranom Aragovićem.

 

U robnoj kući IKEA Zagreb održana je modna revija u na kojoj je predstavljena nesvakidašnja kolekcija nastala u suradnji s poznatim hrvatskim dizajnerom, Zoranom Aragovićem. Za ovu je kolekciju u potpunosti korištena kolekcija IKEA tekstila za interijere, a sastoji se od 20 odjevnih predmeta koje karakteriziraju jarke boje, netradicionalni uzorci te njihove neobične kombinacije.

„Ovom modnom revijom želimo pokazati i neke druge mogućnosti IKEA tekstila te kako pomoću dizajna možemo unaprijediti svoje svakodnevne živote. Poznati hrvatski dizajner, Zoran Aragović, čiju dizajnersku poetiku karakteriziraju odvažne boje i kreacije, bio je naš logičan odabir. Zajedno smo željeli istražiti nove boje, oblike i načine razmišljanja o dizajnu te skrenuti pažnju na IKEA tekstile prikazujući ih na sasvim drugačiji i nadasve inovativan način“, istaknula je Jasmina Ćorović, specijalistica za PR asortimana tvrtke IKEA SEE.

 

ikea_fashion_show_2019_-_photo_ziga_intihar-171Glavni cilj ovog projekta je potaknuti ljude da razmišljaju kreativno i pokazati im da stavljanje određenih predmeta u novi kontekst, poput tekstila za dom, može biti zabavno, korisno, pa čak i praktično – i da se rezultata ne treba bojati.

„Drago mi je i velika čast da je upravo mene IKEA odabrala kao dizajnera koji je iz njihovih tkanina osmislio kolekciju. S obzirom da i sam u dizajnu koristim neobične kombinacije boja, uzoraka i tekstura, ovo mi i nije bio toliko teški zadatak, no ono što mi je predstavljalo izazov u kreiranju su tkanine koje su specifične jer se koriste za dekor, a ne toliko za odjeću, a imperativ mi je bio napraviti vrlo nosivu kolekciju. Kolekcija je vrlo moderna, ženstvena i s obzirom na bogat kolorit i cvjetne uzorke, savršeno se uklapa u ove proljetne dane“, istaknuo je Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design, a nije zaboravio i dečkima predložiti poneki model.

Ova je revija središnji dio IKEA festivala, koji do 14. travnja traje u robnoj kući IKEA Zagreb, a donosi mnogo aktivnosti i iznenađenja na kojima će gosti moći uživati. Tako će na radionicama za ljepši dom moći naučiti više o tome kako osvježiti svoje životne prostore uz pomoć tekstila ili riješiti probleme s odlaganjem stvari.

 

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.