Igor Geržina

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Suvremena žena razgovarala je s Igorom Geržinom, uspješnim glazbenikom s karijerom u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i sretnim obiteljskim čovjekom koji slijedi svoje snove.

Suvremena žena: Uspješan ste glazbenik u Hrvatskoj i inozemstvu. Koji je prvi korak koji čovjek može napraviti prema vlastitom uspjehu?

Igor: Pitajte svoju djecu kako skupiti lajkove na društvenim mrežama 🙂

Mislim da su fokus prema cilju i redukcija suvišnih informacija odlučujući faktori. Uvjeren sam da je jako važno znati što u stvari želiš i biti skoncentriran na ostvarivanje, bez obzira na vanjske čimbenike kao što su vlada, trenutna ekonomska situacija u zemlji, konkurencija, mišljenje drugih ljudi, trendovi i slično. Meni je uvijek uspijevalo ostvariti ono što sam želio onda kad sam točno znao što želim i bio usmjeren na rezultat, bez obzira na okolnosti.

igor gerzina 3

Foto: Ante Gašpar

Suvremena žena: Koji su izazovi s kojima se suočavaju glazbenici u Hrvatskoj, a koje su prednosti Vašeg posla?

Igor: U Hrvatskoj je u glazbi kao i u drugim poslovima, glavni izazov malo tržište. To se odražava na brojnost koncerata, prodaju albuma i općenito na brojke koje su važne u svakom poslu. To može eventualno biti i prednost u smislu manje konkurencije.

Prednosti glazbeničkog posla su svakako pozitivna atmosfera na ‘radnom mjestu’, fleksibilno radno vrijeme i definitivno neograničena mogućnost napredovanja.

Suvremena žena: Surađujete sa suprugom Andreom. Možete li opisati kako funkcionira zajednički rad na projektima i možete li dati savjet za ljude koji imaju obiteljske biznise?

Igor: Zajednički rad na projektima može odlično funkcionirati ako se ciljevi obje strane nadopunjavaju. U mom slučaju prednost su povjerenje i motiviranost jer od uspjeha automatski cijela obitelj ima koristi.

Suvremena žena: Koji su bili najteži trenuci u Vašoj karijeri i kako ste ih prebrodili?

gerzina i duska1Igor: Teško mi je uvijek kada ne znam što u stvari želim. Nikad mi okolnosti nisu stvarale pravu teškoću, uvijek je to bila neka moja unutrašnja borba. Kada znam što želim, uvijek nađem načina da to ostvarim.

Suvremena žena: Što je za vas obilje i koja je formula zadovoljstva u Vašem životu?

Igor: Za mene je uspjeh kada vladam svojim vremenom i svojim životom. Uspjeh nije destinacija, uspjeh je stanje duha. Moj ideal je probuditi se ujutro i cijeli dan raditi ono što želim, a ne ono što moram.+

 

Razgovarala: Suvremena žena

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.