Hrvatski zdravstveni startup Meridda osvojio nagradu Startup Europe Awards

0

Hrvatski startup projekt Meridda će se početkom 2017. predstaviti na najvećem startup natjecanju u Europi

Zagreb, 28. studeni, 2016. – Meridda, najnoviji projekt hrvatske startup tvrtke Studio Rebus, sredinom je studenog u Rijeci osvojio nagradu za najbolji zdravstveni startup na istaknutom europskom natjecanju Startup Europe Awards Croatia koje se odvija na inicijativu i uz podršku Europske komisije, u sklopu inicijative Startup Europe. Kao pobjednički projekt, Meridda će biti predstavljen na najvećem startup natjecanju Startup Europe Awards, koje će se održati početkom 2017. godine u Bruxellesu.

slika-1Projekt Meridda čine hardversko-softverska rješenja za mjerenje i saniranje negativnih učinaka stresa. Sastoji se od pametne narukvice, web aplikacije i mobilne aplikacije. Mobilna aplikacija koja mjeri stres korisnika zamišljena je da djeluje na dvije platforme, iOS i Android, te da ima kapacitet da mjeri stres koristeći senzore vlastitih pametnih narukvica ili konfiguracije samog smartphonea, a na temelju prikupljenih podataka određuje razinu stresa. Aplikacija ima i mogućnost kreiranja korisničkog profila koji korisnik ispunjava nizom osobnih i medicinskih podataka. Sukladno tim podacima, Meridda korisniku nudi personalizirane preporuke u vidu tehnika opuštanja, nutricionizma, vježbanja i dr.

slika-2Meridda trenutačno ima funkcionalni beta prototip koji je testiran na desetak ljudi s više od 600 sati snimljenog materijala. Razvojni tim čine petorica iskusnih IT inženjera i developera, stručni medicinski suradnici te Tihana Petričević, osnivačica i direktorica tvrtke Studio Rebus, koja je ovom prilikom rekla: “Velika nam je čast bila sudjelovati na ovom natjecanju i predstaviti naš projekt žiriju i široj publici. Predstavljanje Meridde u Bruxellesu za nas je velika odgovornost, ali ujedno i čast što imamo priliku predstavljati Hrvatsku s inovacijom u domeni zdravstva“.

Osim spomenute nagrade, hrvatski startup Meridda također je odabran kao jedan od najboljih 500 u Europi u ranoj fazi startupa na Pioneers Festivalu u Beču, Pirate Summitu, te natjecanjima Pioneers of the Balkan i Balkan Venture Forum.

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.