Forrest Gumping

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Što ako preozbiljno shvaćamo život pa zbog toga ne možemo od njega dobiti sve one blagodati koje nam život može ponuditi?

 

Zbog nekih uvjerenja si ne dozvoljavamo biti zaljubljeni u sebe, u nekoga drugog, u život, u svijet?

Kako biti nevino zaljubljen u život te od njega dobiti i više nego smo ikada mogli poželjeti…

To je ono što nazivam FORREST GUMPING.

Mi, ljudi živimo daleko ispod svojih mogućnosti koje su nepregledne i nepojmljive.

Na raspolaganju nam je nepresušna inteligencija i nepresušna energija cijelog svemira u svakoj minuti našega života. To što ju ne crpimo, ne raspolažemo njome i ne stvaramo čuda zahvaljujući njoj je rezultat naše „odraslosti“ i „ozbiljnosti“. Previše smo puta za naše „sulude“ želje bili opomenuti. Dobili smo „po prstima“ jer smo se kao djeca usudili željeti. I to se ponovilo toliko puta da smo se odrekli moći željenja, a samim tim ona druga, još važnija vještina je atrofirala.

Izgubili smo vještinu primanja!

„TRAŽI I DANO TI JE“ je naziv i tema jednog od predavanja u mom programu „ŠEST KORAKA DO ŽIVOTNE SREĆE“ u kojem se prisjećamo čudesne moći željenja i prihvaćanja.

Mi ponovno, sada kao odrasli ljudi, počinjemo prepoznavati ovo pravilo i počinjemo računati na njega. Bez otpora, bez težine, bez boli, truda, drame mi dobivamo puno više nego što smo ikada mogli zamisliti. Više ljubavi, poštovanja, osjećaja sigurnosti, moći i onoga meni najdražega, lakoće.

Rezultat?

Useljavanje u novi stan koji je donedavno bio nemoguća opcija. Potpuna promjena smjera poslovanja jer smo dopustili shvatiti što želimo, divne nove veze koje su nam prije bile samo nemoguć san. Uspjesi u karijerama na račun „slučajnih“ susreta s moćnim dogovorima i projektima…

Ovdje nisam niti htio spomenuti moja „čuda“ koja sam prihvatio zahvaljujući „Forrest Gumpingu“.

Forrest Gumping je stanje u kojem je ego nadvladan. Ne silom, nego onom već spomenutom lakoćom. Kada smo u tom stanju, negativna strana ega postaje nepotrebna stoga ju niti ne biramo imati u svome životu. (Da, postoji i pozitivna strana ega, no o tome nekom drugom prilikom).

Forrest Gumping je stanje, lakoće i jednostavnosti koje nije teško postići, no teško ga je pretvoriti u svoju realnost, upravo zbog te njegove jednostavnosti. Ego to ne prihvaća, zato ne dopušta ovo stanje. No, postoji način da se ovaj Gordijev čvor razmrsi bez žrtava.

A kada to uspijemo, potrebno je prakticirati Forrest Gumping i samo prihvaćati sva čuda svijeta koja nam Univerzum nesebično pruža.

Tko zna, možda ste i sami spontano, na trenutak „zaronili“ u Forrest Gumping i dozvolili da ovaj tekst dođe do vas i kaže vam:

„Postoji način da primiš beskrajno više blagoslova u životu, lako i jednostavno. Kao Forrest Gump!“

Iz srca, Miro

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.