Eteričnim uljima do strastvenog seksa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Žene više žele seks, a muškarci se više vole maziti, pokazalo je istraživanje Instituta Kinsey. Da bi libido bio uvijek na vrhuncu, održavajte ga eteričnim uljima.

Upravo mirisi djeluju na mozak više od drugih osjetila i u trenu mogu probuditi (uspavane) strasti, pokazuje studija američke Istraživačke zaklade za miris i okus.

Aromaterapijski trikovi stoje vam na raspolaganju u svakom razdoblju vaše veze, a svakako se preporučuju kod parova koji proživljavaju teže razdoblje u vezi kako bi probudili međusobno povjerenje i opuštenost te otkrili nešto što se možda usput izgubilo ili se čak nikad nije razvilo.

Osim što će ovi mirisni afrodizijaci probuditi zaboravljene strasti i odvesti vas do još intenzivnijih orgazama za koje niste ni znali da su mogući, uz eterična ulja bez problema ćete se riješiti “treme” prije prvog odnosa s partnerom.

Aromaterapija se u povijesti često koristila u seksualnoj praksi. Stoga ne čudi što se spominje u mnogim kulturama kao dio zavođenja, čak i u Kamasutri. Muškarce kao afrodizijak opijaju mirisi cimeta, vanilije i lavande te ih povezuju s ljubavi. Pačuli i sandal također u manjim količinama i dobro izbalansirani mogu imati uspješna zavodnička svojstva, osobito u opuštajućim masažama.

Igre pod plahtom mogu se potaknuti već s nekoliko kapi eteričnog ulja paprene metvice koja izaziva hlađenje, a nakon nekoliko minuta i osjećaj topline, laganog peckanja. Jednostavno pomiješajte kap biljnog ulja badema s kapljicom eteričnog ulja paprene metvice i samo se prepustite mašti. Za još veću ekstazu mješavinom “rashladite” bradavice partnera (oprez trudnice i dojilje) i strasti mogu početi.

Afrodizijački kralj među eteričnim uljima je ono od jasmina. Tajna tzv. kralja seksa je u mirisu koji na čovjeka djeluje smirujuće i vrlo zavodljivo te vas ni u kojem slučaju neće ostaviti ravnodušnim. Jasmin sambak dublji je, opojniji i zanosniji od indijskog. Ponekad se koristi u seksualnoj magiji za privlačenje strastvene ljubavi te poboljšanje postojeće veze. Diljem Azije su udisanjem tog ulja pobjeđivali frigidnost i impotenciju, no uz nekoliko kapi sigurno ćete privući suprotni spol.

Oko 20 kapi eteričnog ulja od jasmina pomiješajte s 5-10 ml biljnog ulja jojobe, ovisno o intenzitetu koji želite postići. U trenu ćete dobiti parfem koji nanosite ne samo na vrat nego i na topla pulsirajuća mjesta – baš netom prije strastvenog seksa.

 

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.