Domaće maske za lice

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Domaće maske za lice idealno su rješenje kada ne želite ili niste u mogućnosti potrošiti veću svotu novca na samo jedan preparat za njegu.

Maske za lice hrane kožu, čine ju blistavijom i čišćom te ujednačavaju ten.

 

Predstavljaju brz i efikasan način pomoću kojeg vaše lice izgleda zdravije u samo nekoliko minuta. Postoje razne maske za lice od onih koje smiruju nadraženu kožu lica, uklanjaju nečistoće, hrane kožu do onih maski koje pridonose sporijem starenju kože.

U nastavku donosimo nekoliko recepata za domaće maske koje možete napraviti vrlo brzo i jednostavno.

 

Domaća maska za lice za sve tipove kože

Za ovu masku potrebna je banana, žlica meda i naranča. Bananu zgnječite, a iz naranče iscijedite sok te dodajte žlicu meda.

Sve dobro promiješajte i nanesite na lice. Masku ostavite maksimalno 15 minuta na licu i nakon toga ju isperite mlakom vodom.

Banana je bogata magnezijem, kalijem i vitaminom C, a uz dodatak meda i narančinog soka koža će vam poprimiti zdraviji i blistaviji sjaj.

 

Domaća maska za lice za osjetljivu kožu

Glavni sastojak ove umirujuće maske je zob.

Usitnite odnosno sameljite zob te takvoj pasti dodajte žlicu meda, žutanjak i, ako ste u mogućnosti, žlicu maslinovnog ulja.

Promiješajte sastojke te nanesite masku na lice i ostavite ju maksimalno 20 minuta na licu.

Zob je bogata željezom, kalcijem, magnezijem te će u kombinaciji s ostalim navedenim sastojcima maske umiriti nadraženu i osjetljivu kožu.

Napomena: Prilikom nanošenja maske izbjegavajte osjetljivo područje oko očiju.

 

Domaća maska za masnu kožu

Za ovu masku potrebna je jedna jabuka, limun te nekoliko osušenih listova kadulje.

Mikserom usitnite jabuku tako da dobijete kompaktnu smjesu. Takvoj smjesi dodajte sok limuna i osušene listove kadulje. Nanesite masku na lice i uklonite ju nakon 15 minuta.

Jabuka i limunov sok će ukloniti masnoću, dok će osušeni listovi kadulje pomoći u zatvaranju pora.

 

Prije nanošenja određene maske za lice saznajte koji tip kože imate te se pridržavajte uputa za pripravak, nanošenje i odstranjivanje pojedine maske.

 

Foto: Rawpixel, Pexels

Pripremila: Alberta Požgaj

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.