Daisy Goodwin, Viktorija – Uzbudljivi roman po kojem je snimljena hit serija

0

Iz pera književnice, producentice i kreativne direktorice stiže roman čija je istoimena serija Viktorija osvojila brojne nagrade

Povijesni roman koji opisuje dolazak na tron osamnaestogodišnje kraljice Viktorije.

 

Oživljena prošlost

Britanska autorica Daisy Goodwin oživila je dio prošlosti. Prvo je 2016. godine kao producentica i kreativna direktorica radila na seriji Viktorija, da bi samo godinu dana kasnije izdala istoimenu knjigu, koja baš kao i serija osvaja ljubitelje ljubavno-povijesne tematike.

Serija koja je osvojila brojne nagrade, snimljena je 2016. godine u dvije sezone. Ostvarivši najveću gledanost u Ujedinjenome Kraljevstvu kao nova dramska i s već naručenom trećom sezonom, serija Viktorija, na posve nov način prati život jedne od najvećih vladarica u povijesti.

Veliki uspjeh serija je ostvarila i u Hrvatskoj. Prva sezona serije može se svake nedjelje pratiti i na Drugome programu Hrvatske televizije, a nastavak ove povijesne priče na jesen opet stiže na hrvatske male ekrane.

 

Viktorija

U lipnju 1837. godine Viktorija se probudila i shvatila da je postala kraljica najmoćnije države svijeta. No, hoće li biti prava kraljica ili tek lutka na koncu kojom upravlja majka i zlokobni sir John Conroy? Može li ta sitna djevojka nadvladati, pobijediti ljude poput njezina strica, vojvode od Cumberlanda, koji vjeruju da su žene isuviše histerične da bi vladale?

Svi žele da se uda, ali Viktorija ne želi brak iz računa sa svojim bratićem Albertom. Ona bi puno radije vladala sama, uz malu pomoć svojeg premijera, lorda Melbournea. On je možda dovoljno star da joj bude otac, ali je istodobno i jedini čovjek koji vjeruje da će ona biti velika kraljica. Osim toga, uvijek je uspije nasmijati. Muž bi se samo našao na putu…

 

Pohvale

“Victoria je apsolutno zadivljujući roman o mladosti, ljubavi i često bolnog odrastanja u zrelu osobu. Daisy Goodwin udiše novi život u Viktorijinu priču, i to čini s osjećajem, zanosom i mudrošću.“ (Amanda Foreman, britanska povjesničarka)

„Pravi pogodak. Istraživanje je besprijekorno, posvećenost detaljima – od protokola do podsuknje – savršenstvo. Knjiga donosi tešku Viktorijinu ulogu kroz blještav život.“ ( Sunday Mirror UK)

„Odlično napisana knjiga o jednoj od mojih najdražih vladarica u povijesti.“

„Još jedan predivan roman autorice Daisy Goodwin. Njezino pisanje je predivno i deskriptivno. Nisam se mogla odvojiti od knjige.“

Share.

Comments are closed.