Čovječe, promijeni se… i konačno budi sretan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Znate onu igru čovječe ne ljuti se? To je jedan od boljih životnih savjeta koje sam čuo. Ali, sam po sebi je bezvrijedan jer ne objašnjava ništa. Ne ukazuje ni na što i ništa ne uči.

 

Slično kao i ono roditeljsko “zato što ja tako kažem”, koje je ponekad neophodno, ali tek nakon što smo objasnili. Jer ako nema pojašnjenja, nemamo ni razloga kao klinci učiniti nešto na drugačiji način. I onda radimo zato što moramo, ne zato što razumijemo i želimo. Ne razumijemo i ne možemo djelovati iz pozicije razumijevanja. I sve bi to bilo u redu da se kad odrastemo naše ponašanje promijeni. Ali to se ne događa baš često jer opet, nitko nam nije obasnio što nam odrastanje donosi. Opet to nerazumijevanje. I onda umjesto rasta, razvoja i učenja mi se ljutimo na neke nove autoritete. Da, na koga god si ljut, to je tvoj autoritet. Jer ti je uspio pokvariti raspoloženje. Isto je kad si razočaran, u strahu…

Naši izbori temeljeni na nerazumijevanju vode u pogrešne odluke, zaključke i rezultate. “Moraš raditi kako bi imao novac za život”. Grozna logika proizašla iz nerazmijevanja da je rad kreiranje, stvaranje i slanje u svijet onoga što mi jesmo. Što kad bismo mogli naučiti što zaista radimo? Što kad bismo izabrali drugačije? Kad bismo preuzeli odgovornost? Kako bi to onda izgledalo? Pa ne bi se morali ljutiti. Ne bi nas nitko mogao razočarati. Mogli bismo konačno biti sretni. U vašem životu autoritet bi bili vi. Vaš cilj da živite ispunjen život. Oni koje volite umjesto onih koji vas ljute.

Ali dok za ovu ljutnju i zamjeranje imamo hrpu učitelja, za sreću, odgovornost i blagostanje u svakom smislu baš i nemamo. Dobra vijest je da se to mijenja. Da postoje učitelji samo ih treba pronaći. A pravi učitelji se mogu naći na različitim čudnim mjestima. Jednog od njih vam mogu pokazati. To je učitelj koji vas može  naučiti točno onu lekciju koju sada želite ili trebate svladati.

Što biste prvo tražili da vas nauči vaš savršeni učitelj? Što vam je najbitnije u životu? U ovom trenutku? Što biste željeli učiniti konstruktivnije? U kojem biste dijelu svoga života željeli rasti?

Definirajte odgovore na ova pitanja jer ću vas uskoro upoznati s vašim savršenim učiteljem. Ovo će vjerojatno biti drugačije od svega što ste do sada radili, od svih načina na koje ste do sada učili. Upravo to je odlično jer nov pristup garantira i nove rezultate. Koliko, kako i koliko brzo će se promijeniti vaš život, birate upravo vi.

Budući da je vrijeme godišnjih i da će većina imati malo više vremena nego inače, odlučio sam vam darovati nešto upravo sada kako biste mogli promjenu u svoj život početi uvoditi upravo sada kad možete i imate vremena za nešto novo.

Dar za vas, mentalna vježba pomoću koje možete naučiti sve što želite i izbjeći zamke pogrešnog i univerzalnog učenja i znanja. Svaka je lekcija primjerena vama i savršeno odgovara upravo i samo vama. Tko zna, možda s ovim učiteljem konačno  možete živjeti život kakav želite. Ostvariti svoju željenu realnost.

Da biste ostvarili pravo na ovaj dar ne trebate ništa, nema lajkanja, sheranja, slanja fotki u čudnim pozicijama (iako možete ako vas to baš veseli).

Sve što trebate je kliknuti na ostvarite željenu realnost i krenuti kreirati svoj novi život pun razumijevanja i boljih, konstruktivnijih odluka i rezultata.

Uživajte u godišnjem, uživajte u novom životu!

Miroslava pratite na:
razgovori-s-mirom.com
Facebook stranica Razgovori s Mirom

Foto: Unsplash

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.