Callegari, talijanska škola mode i dizajna – U tijeku su upisi u programe i tečajeve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sad već davne 1994. otvorili smo svoja vrata u Hrvatskoj te tako svim zaljubljenicima u modu i dizajn pružili drugačiju vrstu obrazovanja. Osluškujući želje i potrebe kreativaca iz svih područja dizajna, jedinstvenim ciljevima i modernim metodama tržište smo obogatili ponudom programa osposobljavanja i usavršavanja.

Svi naši programi sadrže teoriju, praksu i istraživanje, a provode se u cilju razvijanja kreativnosti, znanja, vještina i potencijala naših polaznika. Svojim sustavom mentoriranja promičemo cjeloživotno učenje i osnaživanje poduzetničkih potencijala naših polaznika kako bi se što bolje prilagodili zahtjevima globalnog tržišta.

Ovladavanje tehnikama grafičke prezentacije, izrade projekata unutarnjeg uređenja i vještinama izrade troškovnika, polaznicima programa Dizajner interijera omogućuje da na kvalitetan, inovativan, suvremen i učinkovit način zadovolje potrebe stanovanja i poslovanja budućih klijenata.

 

Stilist uređenja unutarnjih prostora

Dobivate li komplimente za namještaj koji ste izabrali za svoj stan ili kuću, izbor boje ili tapeta na zidovima, način na koji ste složili slike ili obiteljske fotografije na zidu? Zanimaju li Vas boje, oblici, teksture, materijali?

Ako ste potvrdno odgovorili na ova pitanja, onda je edukacija u jednom od programa iz područja dizajna interijera upravo Vaš najbolji izbor.

Uređenje vlastitog doma, dobivene pohvale za dekoriranje prostora, ukrašavanje dijela prostora dobrim odabirom dodataka, slika, zelenila, ne znači da ste dizajner interijera, ali može biti prvi korak.

Za profesionalno bavljenje dizajniranjem i uređenjem unutarnjih prostora preporučamo upis u programe škole Callegari koji su izrađeni na temelju rezultata ostvarenih tijekom dvadeset pet godina iskustva u provođenju istih.

Među našim najtraženijim programima su upravo programi iz područja dizajna interijera. U jednogodišnjem programu Stilist uređenja unutarnjih prostora, edukacija je usmjerena na usvajanje znanja i crtanje projekta interijera stambenih prostora. Nakon uspješno završenog programa naši polaznici će usvojiti znanja i vještinu izrade projekta interijera stambenog prostora i detaljne razrade za ulaz, dnevni boravak, kuhinju i kuhinjskog sklopa, spavaće zone, kupaonice, terase, radnog prostora itd. Nakon završetka programa Vi ćete biti osposobljeni za stručno, samostalno ili timsko identificiranje i istraživanje elementa dizajna, stila i potreba naručitelja i korisnika; za stiliziranje, redizajniranje ili dizajniranje i opremanje stambenog prostora; za profesionalno prezentiranje projekta interijera i suvremenu komunikaciju s korisnicima.

 

Dizajner interijera

Program usavršavanja za Dizajnera interijera osmišljen je kao nastavak edukacije za polaznike škole Callegari koji su prethodno završili program za Stilist uređenja unutarnjih prostora. U ovom programu proširuju se i produbljuju znanja stečena na prvoj godini edukacije, a program je usmjeren na dizajniranje interijera poslovnih prostora kao što su uredski, prodajni-trgovački, ugostiteljski, uslužni ili drugi prostori poslovne namjene. Naši polaznici praktično vježbaju projektiranje interijera poslovnih prostora i stječu znanja o funkcijama, pravilnom odabiru namještaja i opreme u interijerima, odabiru boja, pravilnoj primjeni vrsta, tekstura i završne obrade materijala. Osim toga tijekom terenske nastave povezuju teorijsko stručni rad s praktičnim radom na terenu i razvijaju vještinu komunikacije s klijentom.

Učenje izrade projekta interijera pomoću cad informatičkih alata za 2D crtanje, 3D modeliranje i 3D renderiranje sastavni je dio nastave. Temelj naše edukacije je produbljivanje teorijskih znanja kroz individualne projektantske i dizajnerske zadaće na konkretnim projektnim zadacima. Tijekom ovog programa usavršavanja polaznici uče strukturu projekta interijera stambenog i poslovnog prostora, grafičku prezentaciju projekta, analiziraju i vrednuju vlastiti rad, usvajaju postupke rada i izrade kompletnog projekta interijera, tekstualnih opisa, grafičkih dijelova projekta, izračuna i troškovnika koji su sastavni dio projekta interijera.

Naši polaznici educiraju se kako bi težili inovativnom dizajnu interijera, interijeru po mjeri čovjeka, funkcionalnom dizajnu koji je siguran, s dosta mjesta za sve djelatnike i klijente ugodan za rad i boravak, pozitivno utječe na zdravlje zaposlenika i radni učinak te stvara kvalitetne uvjete za rad koji rezultiraju povećanjem produktivnosti. Stručan pristup i kreativnost su najvažniji čimbenici za budući uspjeh, osobni ili poslovni. Razvijanje kreativnosti, bez obzira na vrstu posla kojim se bavimo, formula je koja vodi uspješnom poslovanju u dvadeset i prvom stoljeću.

 

Modni stilist odjeće

Tijekom programa Modni stilist odjeće, pomoću elemenata likovnog izražavanja, polaznici uče oblikovati svoje ideje u estetski vrijedne kreacije koje čine jedinstvene i prepoznatljive modne kolekcije usklađene sa svim zahtjevima tržišta.

 

Modelist visoke mode

Cilj programa Modelist visoke mode je svladavanje i usvajanje složene vještine izrade kroja prema tablici konfekcijskih veličina, po mjeri te uz prilagođavanje tjelesnim karakteristikama. Razumijevajući konstrukciju krojeva polaznici ovog programa stječu znanja i sposobnost da iz crteža modnog stilista izrade kroj potreban za izradu osmišljenog odjevnog predmeta.

 

Visažist

Svladavanjem tehnika korektivnog šminkanja, tehnika foto, TV, filmskog i kazališnog šminkanja te stvaranja specijalnih efekata i face paintinga, polaznici programa Visažist osposobljavaju se za profesionalno bavljenje šminkanjem u frizerskim i salonima ljepote, na modnim revijama, na filmu, u kazalištu i foto studiju. Sudjelovanja na modnim revijama škole i drugim važnim modnim događanjima omogućuje im se stjecanje dodatnih praktičnih iskustava što ih čini sposobnima za samostalno obavljanje ovoga posla i trenutno uključivanje na tržište rada.

 

Tromjesečni tečaj korektivnog šminkanja

Svladavanjem tehnika korektivnog šminkanja, nanošenja podloge, sjenčanja i konturiranja osposobite se za pružanje profesionalnih usluga šminkanja za svaki dan te posebne prilike poput večernjih izlzaka, maturalnih večeri, vjenčanja i drugih svečanih trenutaka.

 

Jednodnevni tečaj šminkanja

Uz pomoć stručnjaka na tečaju pripremljenom samo za Vas usvojite tehnike šminkanja za dnevni, poslovni i večernji look, naučite odabrati i primijeniti kozmetičke proizvode primjerene Vašoj koži i tonove i boje primjerene vašem tenu. Saznajte puno praktičnih savjeta za svakodnevnu make – up rutinu.

 

Visažist za modne revije i editorijale visoke mode

Osim tehničke sposobnosti, okretnosti, dobrog oka i kreativnosti, posao visažista zahtijeva kontinuirano usavršavanje i usvajanje novih tehnika proizišlih iz novih trendova.

Zato smo osmislili program usavršavanja koji će stvoriti novu generaciju vizažista-make up artista koji će raditi na modnim revijama i editorijalima visoke mode. Tijekom programa Visažist za modne revije i editorijale visoke mode – make up artist polaznici će analizirati trendove u šminkanju na revijama visoke mode i replicirali načine i tehnike korištene iza kulisa svjetskih modnih revija. Kroz vježbe i praktičnu nastavu, istražujući i analizirajući stilove najutjecajnijih vizažista razvit će svoj osobni stil koji će im kao osobni marketing dodatno pomoći u razvoju profesionalne karijere.

 

Verificirani programi

Programe škole verificiralo je Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Po svakom završenom programu osposobljavanja i usavršavanja polazniku izdajemo uvjerenje (naziv odnosno zanimanje upisuje se u radnu knjižicu) te diplomu.

Škola Callegari, s tradicijom dugom gotovo 25 godina, može se pohvaliti uspješnom
edukacijom više od 2500 polaznika u školama u Zagrebu, Splitu i Rijeci od kojih je većina danas uspješna u svom poslu.

Detaljnije informacije potražite na www.callegari.hr

callegari letak

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.