Besplatna radionica Baby handlinga u Vježbaonici

0

Vjerojatno svaka mama i trudnica znaju što je baby handling, no još ćemo koju riječ reći o tome. Baby handling se na našem jeziku naziva pravilno postupanje s djetetom. Radi se o preporučenim postupcima pri dizanju, okretanju, previjanju, nošenju i svim ostalim radnjama koje radimo s bebom. Njima se potiče normalan razvoj djeteta i eliminiraju negativni učinci okoline. Također su dopuna terapijskim postupcima kod neurorizičnog djeteta ili djeteta s neurorazvojnim smetnjama.

Baby handling vodi Ana Gvozdenica, bacc.occup. therap i neurorazvojni Bobath terapeut sa jedanaestgodišnjim iskustvom na Goljaku. Još je nešto jako važno reći za Anu, ona je majka troje predivne djece od kojih se najmlađe još nije rodilo. Ana već dugo vježba s nama u Vježbaonici, a ideja o ovoj radionici joj je došla na um kada se prebacila u naš program za trudnice. Predložila nam je, a mi s oduševljenjem pristali.

Ovo nije obična radionica u kojoj je fokus samo na bebi, kako bi majka sve naučeno mogla svladati kako treba, pobrinula se Jelena Skender, profesorica kineziologije i vlasnica Vježbaonice. Jelena će temeljeno na iskustvu i znanju o pokretu te radu sa trudnicama poučiti mame kako da se sve što se radi s bebom radi na fizički ispravan način kako tijelo majke ne bi trpjelo opterećenje i lakše i jednostavnije se vratilo u formu. Ovdje se ne radi o vježbanju s bebom umjesto utega što je vrlo popularno u zadnje vrijeme, no mi to ne preporučujemo jer vježbanje nakon trudnoće treba biti jako niskog  intenziteta i probranih vježbi i pokreta kako aktivnost ne bi imala negativne nuspojave nego pomogla da se tijelo što prije vrati u stanje prije trudnoće. Kada majka radi s djetetom, fokus je na bebi što utječe na nepravilne kretne obrasce kod mame. Jelena će nam pokazati kako to raditi optimalno, ispravno i lako da ne dolazi do bolova i opterećenja. Radionica koja obuhvaća ova dva izuzetno važna elementa je prva takvoga tipa te vam je od srca preporučujemo.

Termin radionice je 7. rujna u 10 sati u prostoru Vježbaonice na adresi Jarun 22. Broj mjesta je ograničen kako bi sve majke mogle svladati nove vještine i kako bi se voditeljice mogle svakome posvetiti. Stoga molimo da se predbilježite na mail adresu info@vjezbaonica.hr

Share.

Comments are closed.