Aromaterapija u partnerskim odnosima – čarolija eteričnog ulja paprene metvice

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uvijek nam je cilj naći rješenje, zar ne? Čak i kada se svađamo imamo cilj – svađa je pokazatelj kako još uvijek radimo na, primjerice, svojoj vezi; i to je pozitivna stvar.

Ne sjećam se da li sam ikada razgovarao s klijenticom o nekoj njezinoj zdravstvenoj tegobi, a da nisam dobio informaciju o postojanju nezadovoljstva u partnerskom odnosu. Prije nekoliko godina, usred ljetnih vrućina, bio sam prisutan u svađi koja se dogodila.

Vidljiva je bila ljubav između njih dvoje, ali nešto jednostavno nije “klikalo”. Kasnije se pokazalo kako je vrijeme provedeno u lošoj energiji učinilo svoje – pojavila se bolest. Uz neke klasične “zahvate” par je odlučio pružiti šansu i aromaterapiji za koju mogu posvjedočiti kako je učinila čudo iscijeljenja.

Aromaterapija je idealna tehnika za poteškoće u partnerstvu iz razloga što se za vrijeme provođenje aromaterapije klijent sustavno opušta i upućuje na posvećivanje vremena i pažnje samome sebi. Povratak sebi – to je uvijek cilj, cilj kojem moramo težiti.

 

Aromaterapija njeguje i razvija holistički pristup čovjeku i njegovom životu te na taj način tretira potencijalne i aktualne zdravstvene, emocionalne i energetske probleme.

Službeno je potvrđeno da svađanje ne uzrokuje samo stvaranje bora zbog mrštenja, nego je prilično loše i za cjelokupno zdravlje.

Saša RadulovićPrimjetno je kako je zdravlje onih parova koji se često svađaju znatno lošije, a komunikacija uvijek mora biti imperativ – u aromaterapiji se komunikacija krije u bočici eteričnog ulja paprene metvice (Mentha piperita).

Paprena metvica potiče aveniju naše komunikacije (grlo), ona nas gura htjeli mi ili ne u verbalnu arenu, metvica nas osnažuje, stimulira, otvara, podiže i čisti, osvježava, otklanja nepotrebno…

Vrlo moćno ulje u dobrim rukama!

I zapamtite – ako se svađate, radite to konstruktivno i ne zaboravite da je cilj pronaći rješenje problema, a ne ustrajati u svađi. Ne odlazite usred svađe, ne okrećite leđa partner/partnerici već pustite paprenoj metvici da preuzme situaciju u “svoje ruke” i čujte što vam druga strana ima za reći.

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.