Ambienta – što nas očekuje na ovogodišnjem međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

0

AMBIENTA, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se kao zajednički projekt Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede od 10. do 14. listopada 2018. na Zagrebačkom velesajmu.

Svojim sadržajem i dalje se pozicionira kao najvažniji poslovni događaj drvne industrije u Hrvatskoj.

U sedam paviljona Zagrebačkog velesajma AMBIENTA će biti prezentirana kroz tematske cjeline:

  • AmbiDOM predstavlja sve vrste namještaja, kuhinja, kupaonica, parketa, vrata, prozora, dekora i doma
  • AmbiPRO donosi materijale, opremu i strojeve
  • AmbiENERGO predstavlja drvo u energetici
  • DESIGN ZONA predstavlja novitete u industriji namještaja te nove trendove uređenja interijera

 

Design Zone

Bogat program stručnih i popratnih aktivnosti – prezentacije, demonstracije proizvoda i usluga, savjetovanja, okrugli stolovi te atrakcije za posjetitelje dio su ovogodišnje AMBIENTE.

Posebno naglašena i prostorno izdvojena DESIGN ZONE sadržajno težište stavlja na produkt dizajn. Dodana vrijednost ove tematske cjeline je AMBIENTA BOX, promotivna platforma namijenjena prezentaciji kreativnih proizvoda već tržišno etabliranih, ali i mladih dizajnera autora namještaja, rasvjete te opreme za uređenje poslovnih, osobnih i javnih prostora.    

Design Zona, organizacijski i u skladu sa svjetskim trendovima na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, pokazala se kao pun pogodak i prema posjetiteljima i prema izlagačima. Naglasak Design Zone je na dizajnu, točnije produkt dizajnu s fokusom na potrebe korisnika te objedinjenost funkcionalnosti, estetike, tehnologije i osobito inovacija.

 

Priznanja i nagrade izlagačima

Tradicionalno za vrijeme Ambiente dodjeljuju se priznanja i nagrada izlagačima: nagrada novinara za najbolji proizvod na Design zone; DIZAJN PLUS – nagrada za dizajn te MOBIL OPTIMUM priznanja kvalitete najviše ocijenjenih proizvoda. U pratećem dijelu Salona izdvajamo tematske izložbe: MIKS – međunarodna izložba keramike i stakla; Izložba studentskih radova – Namještaj i opremanje prostora, Šumarski fakultet; te Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Zahvaljujući financijskoj i medijskoj potpori Grada Zagreba, Ambienta i ove godine ostvaruje kvalitativan rast. Realizacija na partnerskoj razini u izlagačkom, programskom i promotivnom segmentu obuhvaća intenzivnu suradnju s Ministarstvom poljoprivrede, Hrvatskom gospodarskom komorom, Šumarskim fakultetom i Hrvatskim šumama. Takvim zajedništvom Zagrebački velesajam komunicira snagu poslovnog modela kojim se podupire uzlet naših izvoznika, poduzetnika i nacionalne ekonomije u cjelini.

 

Radno vrijeme

Radno vrijeme je od 10,00 do 19,00 sati, a od petka do nedjelje do 20,00 sati.

 

Share.

Comments are closed.