Ima li vaša veza šanse za sretnu budućnost?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bez obzira jeste li tek započeli vezu ili ste u njoj godinama, nije loše zapitati se: “Kakva je budućnost moje veze? Kakve su nam šanse da ostanemo zajedno i budemo zaista sretni?”

Iako nema stopostotne garancije za uspjeh u ljubavnom odnosu, postoje određena ponašanja u vezi koja nagovještaju da ćete zajedno jako dugo biti sretni i zadovoljni.

Provjerite je li vaše i partnerovo ponašanje jedno od sljedećih:

 

Ništa ne morate glumiti ili skrivati partneru

Nije li predivno kada pored osobe do koje vam je stalo ne morate niti u jednom momentu “nositi masku?” Dosta klijenata mi kaže da se boje pokazati u potpunosti svoje pravo lice, najčešće, radi straha od partnerovog odbacivanja ili osude.

Kratkoročno, skrivanje neke svoje navike može vam biti podnošljivo, no čisto sumnjam da dugoročno za to imate snage, a i pitanje je vremena kada se nećete više moći skrivati.

Stoga, ako ste u vezi u kojoj možete biti takvi kakvi jeste, bez straha od neprihvaćanja ili kritiziranja, izgledi za ugodnu vezu su jako veliki.

 

Simpatična vam je neobična osobina vašeg partnera

I dok je ta posebna osobina vašeg partnera iritantna drugima, vi ga baš radi toga obožavate. Nitko nije savršen i svi mi imamo neke osobine koje nisu najugodnije.

Ukoliko vam takva osobina kod vašeg partnera ne podiže tlak, uživajte u činjenici da je ispred vas ugodno zajedničko vrijeme.

 

Ne planirate zajedničke aktivnosti

Kako biste se zabavili, ne morate osmišljavati zajedničko vrijeme jer što god da radili čini se tako spontano i ugodno. Čak vam često nije problem prestati s drugim aktivnostima kako bi na par minuta bili sa svojim partnerom pa nastavili dalje.

 

Dobro se osjećate u svakodnevnom zajedničkom životu

Unatoč tome što u dugotrajnoj vezi male, obične stvari prevladavaju u odnosu na romantične i uzbudljive, vama je i dalje lijepo i zanimljivo dok zajedno perete auto, odlazite u dućan…

 

Među vama je tišina ugodna

Kada s nekim provodite puno vremena dođe do situacije da nemate potrebu ništa reći i zavlada tišina. Za mnoge je ljude ta tišina neugodna no kada ste s pravom osobom to može biti “tišina koja se čuje,” ugodna i živopisna.

 

Partner vam je i dalje atraktivan

Sjećate se radosti kada ste prvi put vidjeli svog partnera? Čarobnog osjećaja da je svijet stao kad vas je poljubio? Ljepota zdrave veze je u tome što taj osjećaj jača s vremenom, bez obzira koliko ste skupa jer i dalje vam je drago kada ga vidite i lijepo Vam je u njegovom zagrljaju.

 

Partneri ste i najbolji prijatelji

Kemija je bitna za vezu jer garantira atrakciju prema partneru i posebnu iskru uzbuđenja. Ako je nema od prvog momenta, teško da će se stvoriti. Da bi veza bila ispunjavajuća, pored kemije potrebno je i prijateljstvo. To podrazumijeva da imate itekako o čemu razgovarati i kada niste u romantičnom raspoloženju ili kada vam tema nisu računi i tko će otići po djecu.

 

Uzajamno se motivirate da budete bolji ljudi

Iako prihvaćate partnera kakav je ne libite se motivirati ga da raste i razvija se kao osoba. Kada je u vezi stalno sve isto i nitko se ne mijenja na bolje, “vibra” među partnerima je često učmala i bezlična. Stoga, kada vas partner pogodi u slabu točku s ciljem da vam ukaže na mogućnost poboljšanja, umjesto da ga napadnete, budite sretni.

 

Uspješno rješavate svađu

Konflikt je nemoguće izbjeći i on sam po sebi nije opasnost za vezu. Pitanje je znate li ga konstruktivno riješiti ili ostaje gorčina i neriješena situacija između vas dvoje koja će kad tad eskalirati s kardinalnim posljedicama za kvalitetu vaše veze.

 

Share.

About Author

Barbara Grgurić

Life coach za stvaranje sretnih veza (www.obnoviljubav.com)

Comments are closed.