Pokrenut  novi antistresni programa za žene poduzetnice i menadžerice – 3R

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novopokrenuti antistresni  program za žene iz poslovnog sektora koji nosi naziv 3R – Recharge, Renew, Reboot održat će se od 9. do 10. travnja 2016. godine u Bluesun hotelu Kaj, u Mariji Bistrici, a otvara ga renomirana health i life coacherica Dragana Jovanović iz Beograda.

Tijekom dva dana održavanja, uz poseban program „Dan za tebe“, kojeg potpisuje Dragana Jovanović i objedinjuje coaching, antistresne metode i novi koncept joge za zaposlene, tijekom prvog 3R vikenda, s  grupom  managerica i poduzetnica, ali i žena iz medija radit će i renomirana liječnica dr. Meri Bura, pokretačica i vlasnica Holističkog centra Mulier, koja će predstaviti svoj novi program za žene „Soul IntoxDetox“, a bit će tu još mnoštvo zanimljivih sadržaja.  Udruga Slobodni maseri predstavit će dobrobiti masaže u stolici, na radnom mjestu, u sklopu „Kampanje za zdrava radna mjesta“ kojom promoviraju važnost upravljanja stresom na radnom mjestu, a sastavni dio vikenda bit će i opsežno predavanje o primjeni konoplje u zdravoj prehrani, pod vodstvom tvrtke Konoplja & Co. i Marine Zubak, uz cooking show s konopljom pod vodstvom Romine Mlinarević.

Dolaskom renomirane coacherice poslovnjaka iz Beograda, Dragane Jovanović, već s prvim 3R vikendom započinje i regionalna suradnja unutar ovog projekta, a upravo ova ekspertica,  svojim dugogodišnjim iskustvom coachinga ciljne skupine 3R programa svjedoči o tome koliko je stress i ubrzan način života često poguban za žene iz poslovnog sektora.

dragana jovanović1„Kroz dugogodišnji  coaching i iskustvo rada upravo sa ženama  iz poslovnog sektora, moram utvrditi da  je većina njih poslovno vrlo uspješna, često s blistavim karijerama, koje su zasjenjene činjenicom da današnje uspješne  žene ne uspijevaju iznaći vrijeme  za  sebe, prijatelje, obitelj, za male trenutke sreće. Postavljanje životnih prioriteta i organizacija vremena  je faktor koji često nije u fokusu ženama koje su u stalnom multitaskingu.  Život im se do te mjere ubrzao da su žene postale izvršiteljice zadataka i  rješavateljice problema i to bez ograničenja radnog vremena. Nikada žene nisu imale toliko uloga koje treba uskladiti tijekom  jednog dana.  Vjerujem da coaching  i druge tehnike osobnog razvoja koje primjenjujem u svom radu mogu žene vratiti svojoj suštini, životnim vrijednostima i prioritetima. Kada smo usklađene unutar sebe, same sa sobom, posjedujemo  jačinu i stabilnost u susretu s izazovima koje suvremeni i brz način života donosi“, ističe Dragana Jovanović, osnivačica beogradskog  Life centra, koji je svojevrsni regionalni  lider u body&mind programima za žene iz poslovnog sektora. Jedan od svojih programa koje će predstaviti sudionicama prvog 3R seminara, bit će yoga za zaposlene, poseban program vježbi koje se primjenjuju na poslu, tijekom radnog dana, a vježbe je Dragana Jovanović osmislila tako da promptno obnavljaju i aktiviraju energiju. “Ove terapijske vježbe namijenjene su ženama i muškarcima, a s obzirom na to da su jednostavne, mogu ih raditi i oni koji se nikada nisu bavili sportom, kao i osobe koje su su vrlo aktivne, ali ne upražnjavaju terapijski program za kičmu i relaksaciju. Joga za zaposlene sastoji se iz dva dijela – terapijskih vježbi za vrat i leđa, kao i vođene antistres relaksacije, što u ovakvoj kombinaciji energizira organizam, “ kaže Dragana Jovanović. „Ako bih jednom rječju  morala opisati programe coachinga koje  vodim i s kojim ću se predstaviti na 3R vikendu, riječ bi bila integrativan. To podrazumijeva  sagledavanje osobnog  razvoja kroz life coaching, tehnike yoge, usvajanje anti-stresnih tehnika i vještina i energetskih tehnika jer sve one imaju isti cilj – da nas povežu sa sobom, uklone blokade koje nas sprječavaju da budemo najbolja verzija sebe. Također, mi postojimo na fizičkom i na mentalnom planu i rad na tijelu je jednako važan kao na stvaranju pozitivnog stava i razmišljanja, to moramo uvijek imati na umu“, tvrdi Jovanović, koja u regiji uspješno surađuje i s  brojnim velikim korporacijama u kojima redovito provodi health i life coachinge za zaposlenike.

„Mi danas nismo plaćeni za rad, mi smo doslovno plaćeni za stres. Ukoliko ne umijemo upravljati svojim stanjem, ukoliko ne naučimo primjenjivati svakodnevne alate koji nas mogu opustiti i resetirati – nama će nastaviti upravljati stres. Ono što često susrećem kod žena  na odgovornim položajima i u viskom managementu  je da nose stres kao svojevrstan orden za rad i zapravo se pri tom plaše opustiti. Kao da će izgubiti svoj kredibilitet i položaj ako prestanu juriti kroz svaki dan kao pod požarnim alarmom.  Ono što bih u vezi toga rekla, svi znamo – stres koji nije stimulativan je poguban za zdravlje. Dobra vijest je da svatko može naučiti kako kanalizirati stres, a moj predstojeći  seminar Dan za tebe u sklopu 3R vikenda, nova je prilika da steknete upravo ta  znanja“, zaključuje Dragana Jovanović.

Program 3R je osmislila i pokrenula grupa privatnih poduzetnica i medijskih djelatnica iz Zagreba, a zamišljen je kao platforma za žene iz poslovnog sektora čija je svakodnevnica obilježena izuzetno visokom razinom stresa i manjkom slobodnog vremena, te će im se redovitim održavanjem 3R vikenda ponuditi  praktična znanja i vještine koje mogu primjenjivati u svakodnevnom životu, a obuhvatit će tehnike osobnog razvoja, tjelovježbe, te također nutricionističke i zdravstvene savjete.

Sve informacije o 3R programu i mogućnostima prijave možete uputiti na e mail organizacijskog tima: 3Rprogram@gmail.com, a novosti pratite na našem fbook eventu: 3 R

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.