1. Kongres samozaposlenih poduzetnica Hrvatske

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poduzetnice, kao i sve žene koje to tek namjeravaju postati, ove će godine imati priliku Međunarodni dan žena obilježiti na prvom Kongresu samozaposlenih poduzetnica Hrvatske koji će se održati u Zagrebu.

Kongres, koji će se održati 08. ožujka, bit će prilika svim ženama u poduzetništvu okupiti se na jednom mjestu i razmijeniti poslovna iskustva, potražiti odgovore na brojna pitanja, međusobno se povezati…Razlog je to i velikog zanimanja poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske za dolazak na prvi Konges samozaposlenih poduzetnica te organizator Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr bilježi više od 300 registriranih gošći.

“Organizacijom Kongresa želimo promovirati i unaprijediti poslovne aktivnosti samozaposlenih žena poduzetnica te potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru”, najavila je Dijana Nujić, članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra ističući kako potpora Kongesu ne dolazi samo od hrvatskih poduzetnica, već i brojnih mjerodavnih institucija, te poduzetnica iz Slovenije, Crne Gore i Srbije koje također najavljuju dolazak u Zagreb.

Prvi Kongres, a i svi nadolazeći, bit će mjesto okupljanja samozaposlenih žena poduzetnica, ali i poduzetnika, inovatora, projektnih managera, politike, lobista, kao i hrvatske dijaspore i svih onih koji zajedničkim radom mogu dovesti do pomaka sa sadašnjeg gospodarskog stanja, posebice kada je žensko poduzetništvo u pitanju. Do 2020 cilje je Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Zagrebu inicirati na Dan žena prvi Kongres poduzetnica EU-a, s tradicijom održavanja upravo u glavnom hrvatskom gradu.

Na Kongres iz Viškova dolazi poduzetnica Ivana Karanikić, vlasnica tvrtke Prolingua travel, usmjerene na turizam, EU projekte i prevoditeljske usluge koja je u poduzetništvu dulje od jednog desetljeća. Kaže kako je ovakvu poslovnu manifestaciju namijenjenu poduzetnicama dugo čekala te joj je drago da će sada osobno moći aktivno sudjelovati u projektima koje žene iniciraju i provode.

“Udruživanje, umrežavanje i zajednički nastup u poslovnom svijetu su odavno prepoznati kao učinkovit način iniciranja i provođenja promjena i poboljšanja te ostvarenja poslovnih ciljeva. Ovaj Kongres je jedinstvena prilika poduzetnicama s prostora jugoistočne Europe da se međusobno povežemo, razmijenimo iskustva uključujući i ona kako pridobiti nove klijente i snalaziti se na novom europskom tržištu, ukažemo na probleme na koje nailazimo u poduzetništvu i kako ih prevladati”, ocjenjuje poduzenica Ivana Karanikić iz Viškova.

Značaj Kongresa prepoznala je i Osječanka Vesna Ljubičić, diplomirana projekt managerica za EU fondove, ali i konzultantica koja je već dvadeset godina uspješna poduzetnica.

“Bez povezivanja, bilo virtualnog ili stvarnog ili pak i jednog i drugog ne možemo dalje jer u svijetu informacijske eksplozije, jedino dijeljenjem znanja i informacija, odnosno umrežavanjem možemo ženu predstaviti kao dodanu vrijednost kroz nove poslovne suradnje. Prepreke su ženama jedino u glavama, egu i strahovima, da će nas prevariti, izigrati, iznevjeriti…. ali u konačnici kad prelomimo to u glavi i samoj sebi osiguramo onaj sljedeći iskorak – kroz suradnju se dolazi brže i lakše do poslovnih ciljeva, stvaraju se nove veze i šire vidici te u konačnici žene postaju žene u punom smislu tog značenja”, naglašava poduzetnica Vesna Ljubičić razloge zbog čega će na Dan žena pohoditi Zagreb i Kongres samozaposlenih poduzetnica.

Na Kongres dolazi i zagrebačka poduzetnica Hana Klain, stručnjakinja za tržišne komunikacije, koja je prošle godine nakon dvadesetogodišnjeg radnog iskustva, odlučila pokrenuti samostalni posao.

“Kongres je zapravo samo jedan od projekata Virtualnog poduzetničkog centra i sjajna ideja jer u Hrvatskoj je sve više samozaposlenih žena kojima su potrebne podrška, umrežavanje i suradnja s ostalim poduzetnicama. Ovaj Centar, baš kao i Kongres izvrsne su prilike za razmjenu ideja, no i upoznavanje s mogućnostima na tržištu te „networking” čija je vrijednost neprocjenjiva. Odazvat ću se pozivu na Kongres jer vjerujem da ću čuti mnogo korisnih informacija koje ću moći primijeniti i u svom radu, a zanima me i rad Virtualnog poduzetničkog centra u koji ću se uključiti u segmentu edukacija, kako bih svojim iskustvom pomogla ženama koje su na početku svoje poduzetničke avanture”, izjavila je poduzetnica Hana Klain.

Dijamantni sponzor kongesa je Privredna banka Zagreb, a zahvaljujući zlatnim sponzorima – Stomatološkoj ordinaciji Balenović te tvrtkama IMAVES, prolingua travel, MAGIS TIM, Happy rođendaonice i igraonice, Therapeia TR, Đina usluge – svih redom u vlasništvu poduzetnica i poduzetnika, koji su među prvima prepoznali snagu ženskog poduzetništva i prvog Kongresa samozaposlenih žena, za sve sudionike nema kotizacija, a posjet je slobodan.  Kongres će imati brojne sadržaje, zanimljiva predavanja i panele, iz kojega sve poduzetnice kao i one koje to tek kane biti mogu dobiti cijeli niz korisnih informacija, savjeta i primjera kako uspjehi i opstati na tržištu.

Svi koji se žele prijaviti za sudjelovanje na prvom Kongresu samozaposlenih poduzenica Hrvatske, koji će se održati 08. ožujka 2016.  u Zagrebu, Almeria centar, Ulica grada Vukovar 284 mogu to učiniti prijavom na info@poduzetnica.hr

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.